Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge

FAN OUT prøver kræfter med Paris

Til august kan designer og butiksindehaver Sabine Poupinel endnu en gang slå dørene op til udstillingen FAN OUT under Copenhagen Fashion Week – og denne gang er hun også klar til ekspandere til byernes by Paris.
Til august kan designer og butiksindehaver Sabine Poupinel endnu en gang slå dørene op til udstillingen FAN OUT under Copenhagen Fashion Week – og denne gang er hun også klar til ekspandere til byernes by Paris.

“Jeg har fra starten af gerne ville have FAN OUT til Paris for at vise de store modehuse, hvad danske designere er i stand til. Og nu er det lykkes,” fortæller designer og butiksindehaver Sabine Poupinel, der samtidig er grundlægger af modeudstillingsplatformen FAN OUT – en platform, som vanen tro interagerer mode og design med performances, lysinstallationer, musik og talks, og som nu for fjerde gang afholdes under Copenhagen Fashion Week.

Men denne gang begrænser Sabine Poupinel sig ikke udelukkende til den danske modescene. FAN OUT har netop offentliggjort en ny satsning, der betyder at udstillingen for første gang rykker til Paris Fashion Week til september.

“Vi er modne til det nu, og FAN OUT-gruppen er blevet meget stærkere, end vi var i starten. Dengang var vi meget undergrund, hvorimod i dag har vi arbejdet os op til et niveau, der er mere stabilt og etableret,” siger hun videre.

Stifter af FAN OUT, Sabine Poupinel.

Et internationalt publikum

At rykke FAN OUT til udlandet handler, ifølge Sabine Poupinel, om at åbne op for et mere internationalt publikum og dermed rækkevidde for udstillerne – udstillere, der fra start har været bredt udsnit af både erfarne designere og især nye talenter på modescenen.

“Det, jeg håber på at få ud af udstillingen i Paris, er, at også skolerne i Frankrig kan komme gratis ind og se, hvad Danmark kan levere af kreativitet. FANOUT er netop opstået ud fra tanken om, at vi skal huske at sætte fokus på de nye talenter. At de skal repræsenteres på lige fod med de etablerede og stærke profiler,” siger hun og understreger:

“Derudover ønsker vi selvfølgelig også at blive set af ’de rigtige’, som kan være med til at støtte FAN OUT og den filosofi konceptet er skabt ud fra, nemlig at skabe et rum, hvor vi får løsnet op i det hierarki, der er i modebranchen.”

Selve udstillingen kurateres af Sabine Poupinel selv og har til formål at forene mode med kunst, performance og debatter. Denne sæson byder FAN OUT på udstillinger af designere som Barbara Gongini, Jan Mackenhauer, Christine Bukkehave, Bettina Bakdal, Iben Høj, Marie Sloth Rousing, Søren Bach, Gudrun&Gudrun, Louise Lyngh Bjerregaard, Christian Le Roi og Lærke Valum.

Derudover kan man i år deltage i paneldebatter med Jeppe Ugelviq, redaktør på Dansk Magazine, Veronika D’Souza, stifter af Carcel, og Maria Mackinney-Valentin fra KADK.

FAN OUT løber af stablen den 7.-10. august 2018 og er i år rykket til Den Brune Kødby på Vesterbro. Den 28.-30. september kan udstillingen opleves i Paris på 142 Av. Des Champs-Élysées.