Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Kalender

Iben Høj: ”Mindcraft er god branding”

Den danske strikdesigner er blandt de udvalgte til årets Mindcraft-udstilling. Håbet er, at deltagelsen kan være med til at øge brandets rækkevidde og skabe en dialog med italienske retailere, gallerister og producenter.
Den danske strikdesigner er blandt de udvalgte til årets Mindcraft-udstilling. Håbet er, at deltagelsen kan være med til at øge brandets rækkevidde og skabe en dialog med italienske retailere, gallerister og producenter.

Når Mindcraft-udstillingen til april for 12. gang åbner dørene for offentligheden i Milano, bliver det med den erfarne designer Iben Høj på deltagerlisten. Møbeldesigner Ditte Hammerstrøm, der er dette års kurator, har nemlig valgt hende som en af de i alt 17 deltagende designere i den anerkendte danske udstilling – en udstilling der har til formål at præsentere crème de la crème af det danske designlandskab for udlandet.

Til daglig skaber og sælger Iben Høj komplekse strikvarer, men til Mindcraft-udstillingen vil hun, ligesom da hun udstillede på Forårsudstillingen i Kunsthal Charlottenborg i 2016, præsentere sit kreative univers gennem en anden af hendes passioner – installationskunst. Iben Højs installation skal ses som en opskalering af de facetter af hendes håndværk, som hun mener repræsenterer sit virke bedst.

”Det har en værdiskabende effekt, fordi det understreger de unikke elementer i mine kommercielle produkter. Mine styrker bliver tydeliggjort af denne udstilling, da disse bliver taget til en anden og større dimension her. Det synes jeg er spændende. Jeg håber også, at de kunder, jeg i forvejen arbejder med, også synes, det er interessant – at de kan opleve en ny vinkel på produktionen af mine produkter,” fortæller Iben Høj og understreger, at hun håber at møde både gallerister og andre kontakter, der kan muliggøre, at hun kan stå for flere offentlige udsmykninger eller lignende i fremtiden. Ønsket er nemlig fortsat at kunne forfølge de rumlige og mere kunstneriske elementer af faget – dog mere kommercielt end tidligere.

”Mine større installationer har indtil nu været mere lystdrevne end indbringende,” forklarer hun videre.

Den værdifulde dialog
At deltage i Mindcraft er stort for Iben Høj – ikke kun fordi hun er blevet særligt udvalgt, men især fordi udstillingen foregår under Milanos Design Week. Ønsket er nemlig også at bruge anledningen til at øge interessen for mere end blot det kunstneriske håndværk, som udstillingen præsenterer.

”Jeg arbejder i forvejen med italienske garner og flere italienske producenter. Dem glæder jeg mig til at se, og så  håber jeg på at få mulighed for at møde nogle potentielle forhandlere hernede og dermed få min beklædning yderligere ud i verden,” siger hun og fortsætter:

”Og så er det jo Design Week, hvor der vil være mange møbel- og boligorienterede folk til stede. Mange af de store retailere dækker hele livstilssegment – det er ikke længere så opdelt. De er specialforretninger, som har hele paletten og som skaber hele universer. Det er typisk den type forhandler, der er interesseret i mit produkt, så dem håber jeg at kunne ramme i Milano,” forklarer hun videre.

Iben Høj fik som nystartet brand sponsoreret en stand på den store italienske messe White i Milano, hvilket siden har givet hende et netværk i Italien og derved kanaler at forfølge i ambitionen om øget international opmærksomhed.

”Planen er at kontakte de folk, jeg i forvejen har kontakt med i forhold til beklædning, så jeg kan tale om både udstillingen og mine designs. For mig hænger de to ting sammen og smitter af på hinanden – de skal ses som en helhed for mit virke,” siger hun og afslutter:

”Deltagelsen på Mindcraft ’18 er i bund og grund rigtig god branding for mig.”

Mindcraft-udstillingen og de 17 deltagende designere kan opleves under Milano Design Week fra den 17. til den 22. april, hvor klostret San Simpliciano danner rammen om denne danske designtradition  Udover Iben Høj er beklædningskategorien også repræsenteret gennem designer Anja Vang Kragh.