Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS25

Run baby run: Shows og præsentationer ligger side om side i tætpakket SS25-modeuge

Copenhagen Fashion Week har rystet posen for at gøre mulighederne flere for de deltagende brands.
Copenhagen Fashion Week har rystet posen for at gøre mulighederne flere for de deltagende brands.

Med 45 brands har Copenhagen Fashion Week SS25’s kalender været lidt af et puslespil at få til at gå op. Som noget nyt ligger præsentationer og shows nemlig side om side i den officielle kalender, så der på den måde skulle være tid til som gæst at få det hele med. Med det sagt, bliver det stadig en pakket uge, hvor løbeskoene skal spændes, hvis man vil se det hele fra mandag til torsdag.

Mandag eftermiddag åbner OpéraSport ballet i den nyanlagte Operaparken med ugens første show lige efter åbningsreceptionen. Derfra går det slag i slag med shows og præsentationer, indtil Alectra Rothschild/MASCULINA, en designerne i Copenhagen Fashion Weeks talentprogram, afslutter den første dag med show kl. 18.00. Præsentationer har i den nye kalenderform fået et tidsrum på to timer, mens der ligger et show én gang i timen alle dagene.

Formatet har samtidig givet plads til en masse nye navne i modeugeregi, som blandt andre La Bagatelle, Caro Editions og Another Aspect, som alle holder præsentationer tirsdag. Tirsdag aften er (Di)vision også tilbage med dagens sidste show på kalenderen efter et par sæsoners fravær.

“Det er vist ikke nogen hemmelighed, at det har været en hård tid for mange i branchen – og som ungt brand brænder man sig hurtigt, når det lige pludselig skal gå meget stærkt. Vi har haft brug for at finde ind til kernen af vores brand og lige tage det roligt i nogle sæsoner,” fortæller (Di)visions Simon Wick til Fashion Forum.

“Men nu kan jeg roligt sige, at vi kommer rigtig stærkt tilbage. Vi er på mange måder gået tilbage til vores rødder med langt flere styles i deadstock-materialer og upcyclede vintage-styles. Vi har taget whole-sale ud af vores forretning og vil fokusere langt mere på vores community, som også var med til at bygge os op fra starten. Det betyder også, at en del styles på showet vil være til salg umiddelbart efter,” siger han og afslører, at (Di)vision også barsler med en ny butik, der kommer til at ligge på Toftegaards Allé i Valby og åbner den 22. juni.

“Det bliver det gamle, nye (Di)vision,” siger han.

Onsdag morgen har Herskind dagens første show – for første gang på den officielle kalender efter et par sæsoner off schedule. Ganni holder fortsat show-pause, hvilket betyder, at Rotate beholder pladsen som modeugens finale torsdag aften – en plads de to brands længe har skiftedes til at sidde på.

Stine Goya og Nicklas Skovgaard er to af de brands, vi plejer at se spændende showformater fra, men alle tre har denne sæson valgt at udnytte det nye setup til at lave præsentationer. Det samme har Fine Chaos, der på den måde bryder sin tradition med at lave kombineret show og afterparty off schedule om fredagen, og nu bliver en del af den officielle kalender i stedet. Endelig har Saks Potts valgt at markere deres 10 års jubilæum med et helt særlig event – der nok i vanlig Saks Potts-stil skal blive værd at holde øje med.

Copenhagen Fashion Week SS25 finder sted den 5. til 9. august 2024. Få overblik over hele kalenderen her.