Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

DK Company slår egen omsætningsrekord – igen

Med en overskudsgrad på 10,5 procent viser DK Company’s regnskab endnu en imponerende omsætning, mens investeringer og ustabile valutakurser påvirker årsresultatet.
Med en overskudsgrad på 10,5 procent viser DK Company’s regnskab endnu en imponerende omsætning, mens investeringer og ustabile valutakurser påvirker årsresultatet.

Da det i sidste måned kom frem, at DK Company havde opkøbt Wood Wood, var det med beskeden om, at milliardvirksomheden “har god tid og kapital til at satse på den lange strategi,” som det lød fra Jens Obel, der er en af DK Company’s tre ejere. Og den gode kapital afspejles i virksomhedens årsregnskab, der netop er offentliggjort. Her ses blandt andet en omsætningsrekord for virksomheden på svimlende 4,8 milliarder kroner i 2023. I 2022 var omsætningen på 4,6 milliarder kroner.

Virksomheden valgte i 2023 at lave nogle betydningsfulde investeringer, hvilket også har haft en indflydelse på årsresultatet.

“I 2023 har DK Company investeret cirka 250 millioner kroner i robotteknologi og udvidet lagerfaciliteterne med 33.000 kvadratmeter. Derudover er der investeret i kontorfaciliteter, showrooms og forberedelse til de øgede rapporteringskrav, der stilles til vores forretning inden for ESG-området. Med disse markante tiltag er DK Company i en stærk position til at styre den organiske vækst, som virksomheden opnår,” fortæller Jens Poulsen, CEO i DK Company, i virksomhedens årsrapport.

Foruden investeringen i de nye lagerfaciliteter investerede DK Company sidste år blandt andet også i den norske udlejningsplatform Fjong, der dog gik konkurs tidligere på året, og 80’er-brandet Ball, som som blev relanceret under andre ejere tilbage i 2020.

Så selvom omsætningen slår sin egen rekord, er det ikke tilfældet med virksomhedens årsresultat. Resultatet før skat ligger i 2023 på lige knap 487 millioner kroner, som altså er dalet sammenlignet med 2022’s resultat før skat, der lød på lige godt 661 millioner kroner. Bundlinjen viser dermed et resultat på 371 millioner kroner i 2023 mod de 514 millioner kroner for 2022. 

“Vi er tilfredse med at fastholde omsætningsvækst i et meget udfordrende marked. Det viser, at vores kerneforretning fungerer med vækst inden for både engros og online. Resultatet lander solidt med en overskudsgrad på 10,5 procent, selvom året har været præget af markedsforhold uden for vores indflydelse. Overskudsgraden landede 4 procentpoint lavere end sidste år, hvilket primært skyldes det udfordrende valutamarked med en volatil US-dollar og et fald på over 10 procent i norske og svenske kroner. Dette påvirker DK Company markant, da Norge og Sverige er to af vores hovedmarkeder med cirka 200 egne butikker,” fortæller Jens Poulsen i virksomhedens ledelsesberetning om en af grundene bag virksomhedens resultatsfald for 2023.