Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
PODCAST

Fashion Forum på lyd: Mød showdebutant Nicklas Skovgaard

Sommerferien er slut, og Fashion Forum på lyd er tilbage. I det nyeste afsnit ser vi frem mod den nærtstående modeuge, når vi taler med showdebutant Nicklas Skovgaard.
Sommerferien er slut, og Fashion Forum på lyd er tilbage. I det nyeste afsnit ser vi frem mod den nærtstående modeuge, når vi taler med showdebutant Nicklas Skovgaard.

“Det hele startede i sommerferien 2020, hvor jeg købte en lillebitte børnevæv i en genbrugsbutik, som jeg ville bruge som en lille sommeraktivitet.”

Sådan fortæller Nicklas Skovgaard i Fashion Forum på lyd om starten på hans brand i eget navn. Nu – tre år senere – er han klar med sit første officielle show under Copenhagen Fashion Week. Og ’officielle’ er netop en vigtig detalje her, for det er faktisk ikke hans første modeshow.

“Da jeg kom til København, var jeg 20 år gammel, og var sådan “nu er det nu”. Så jeg fik det, man dengang kaldte en off-schedule plads på Copenhagen Fashion Week, og viste en kollektion, jeg havde lavet. Når jeg ser tilbage på det nu, var jeg nok lidt ung og lidt naiv i forhold til at tænke, hvad det egentlig kræver at gøre det her. Hvad er det, man skal kunne, og hvad kræver det at holde show. Hvad kræver det at bygge et brand op? Det tror jeg ikke helt, jeg var bevidst om,” fortæller han om erfaringerne med det første show fra 2015.

Men siden det show er der sket en hel del: for det første har Nicklas Skovgaard relanceret sit brand og lavet seks nye kollektioner, sidste år var han blandt finalisterne ved Wessel & Vett Fashion Prize, og nu er han en del af Copenhagen Fashion Weeks NEWTALENT-program. Og det er også med støtte herfra, at han nu er at finde på showkalenderen.

I den nyeste episode af Fashion Forum på lyd kan du høre Nicklas Skovgaard fortælle om forberedelserne til showet, samarbejdet med NEWTALENT-programmet, og hvordan det er at være autodidakt designer i en branche, hvor man oftere bliver spurgt, hvor man har gået i skole, end om man har gået i skole.

Hør også, hvad Fashion Forum-redaktionen ser frem til ved modeugen i det seneste afsnit af Fashion Forum på lyd, som du finder på Apple Podcast og Spotify.