Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Ganni tog endnu et massivt omsætningshop i 2022

Nyt årsregnskab viser, at vækstsporet fortsat følges stabilt hos Ganni – der netop har åbnet sin fjerde butik i New York.
Nyt årsregnskab viser, at vækstsporet fortsat følges stabilt hos Ganni – der netop har åbnet sin fjerde butik i New York.

Det var med de helt store armbevægelser, at Ganni sidste år i maj kunne fremlægge årsregnskab for 2021. Et regnskab, hvor omsætningen var steget 200 millioner kroner til 648 millioner. Bundlinjen havde taget et endnu større hop – og comeback efter corona-årets tilbagegang – og gik fra 43,8 millioner kroner i 2020 til 122,3 millioner kroner i 2021.

Nu har Ganni så fremlagt resultaterne for 2022, og de tegner fortsat et billede af et brand, hvis popularitet bare stiger og stiger. Omsætningen har endnu et gang fået et betydeligt løft, denne gang til 807,9 millioner kroner.

Ser man på bundlinjen, så holder denne dog ikke farten fra sidste år, men er derimod gået tilbage. Årets resultat efter skat er gået fra de 122,3 millioner året før til nu at lyde på 94,8 millioner kroner – og er altså tilbage på det vækstspor, det har fulgt i flere år, foruden de to uforudsigelige corona-år, 2020 og 2021. Fra 66 millioner i 2018 til 85,8 i 2019 og nu 94,8 millioner. Ifølge regnskabets ledelsesberetning, er årets udvikling da også “på linje med forventningerne,” som det står formuleret i ledelsesberetningen – hvor der også står om indeværende år, at både resultat og aktivitet forventes at være på et højere niveau end 2022.

Meget tyder da også på, at 2023 er endnu et travlt Ganni-år. Bare i løbets af de sidste seks måneder har brandet kastet sig over endnu en ny kategori, active wear, udvidet teamet og ledelsen med ansættelsen af tidligere Managing Director hos Dazed Priya Matadeen i den nyoprettede stilling som Chief Brand Officer – og for ganske nyligt slået sin globale status yderligere fast med udnævnelsen som en af verdens 100 mest indflydelsesrige virksomheder på den årlige Time 100-liste.

Og apropos den accelererende internationalisering har Ganni i denne uge også annonceret åbningen af endnu en butik – deres fjerde i rækken – i New York. Denne gang i ikoniske West Village. Se billederne af den nye butik i galleriet herunder.

Butikken har adresse på 382 Bleecker Street og åbnede den 29. juni 2023.