Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

“2022 blev et af de bedste i Stella Novas historie”

Brandet, der i flere år har kæmpet med røde tal, fik i 2022 stor oprejsning, viser nyt årsregnskab.
Brandet, der i flere år har kæmpet med røde tal, fik i 2022 stor oprejsning, viser nyt årsregnskab.

“Året 2022 blev et af de bedste i Stella Novas historie målt på alle parametre.”

Sådan ligger Stella Nova ud i ledelsesberetningen i virksomhedens netop fremlagte årsregnskab for 2022. Et regnskab, der da også står i skarp kontrast til de forhenværende af slagsen, hvor brandet har haft store økonomiske udfordringer. De så dog allerede sidste år ud til at skrumpe, da “året 2021 blev det vendepunkt for Stella Nova,” som brandet skrev tilbage i maj sidste år i det daværende regnskab.

I det nye regnskab er bruttofortjenesten næsten fordoblet til 6,2 millioner kroner mod de 3,3 millioner i 2021. På bunden ses et overskud efter skat på 1,9 millioner kroner – en betydelig forbedring sammenlignet med sidste års underskud på 183.000 kroner. Alt sammen har det medført en løftet egenkapital til knap 2,5 millioner kroner mod 594.000 kroner året før.

“Globalt blev 2022 et økonomisk udfordrende år, der vil gå over i historiebøgerne med en kraftigt voksende inflation, især båret frem af voldsomme stigninger i energipriserne efter den russiske invasion af Ukraine. Det er lykkedes Stella Nova at undgå de store påvirkninger af den stigende inflation, dog blev resultatet påvirket af kurstab på den høje USD, noget der er taget højde for i 2023 i vores valutakurssætning. Samtidig steg renterne også markant og hurtigt. Det højere renteniveau fik dog kun en beskeden indvirkning på årets resultat. Likviditeten i selskabet er også blevet væsentligt forbedret, og den forbedring forventes at fortsætte i dette regnskabsår,” skriver virksomheden i det nye regnskab.

Højere positionering og ny prisstrategi

Væksten har da også fået Stella Nova til at ændre sin strategi på visse områder – blandt andet indenfor prissætningen af deres produkter. Noget, der “åbner nye døre” for brandet:

“Vi er lykkedes godt med at flytte positionering fra at være et dyrere brand i et mellemsegment til at ligge i et godt prisleje i et højere segment. Med andre ord er vi gået fra at være for dyr i et lavere prissegment, til at være en god prisstarter i et højere prissegment. Det betyder også, at der er åbnet nye døre for os, hvor vi er mere interessante og vigtigere for de kunder, vi har nu, da vi er blevet deres prisåbnere. Dermed har vi også bevist, at vores strategi med at sigte efter at ligge hos nogle af de mest højprofilerede kunder i verden fungerer efter hensigten,” skrives der videre fra brandet, hvis største markeder er USA og UK, men som også oplever vækst i både Belgien og Tyskland, foruden deres kunder i lande som Frankrig, Spanien, Japan, Indonesien, Sydkorea og Kina.