Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Modeuge

Så mange klarede cuttet: Copenhagen Fashion Week afslører AW23-lineup

Modeugen til februar er første sæson, hvor showbrands har skulle leve op til de 18 minimumstandarder – og det er der 29 danske og internationale brands, der har.
Modeugen til februar er første sæson, hvor showbrands har skulle leve op til de 18 minimumstandarder – og det er der 29 danske og internationale brands, der har.

Da Copenhagen Fashion Week tilbage i september åbnede for ansøgninger til den kommende AW23-sæson, var det med udsigten til en modeuge, der bliver anderledes end tidligere. For det er første gang, at samtlige brands, der er at finde på showkalenderen, har skulle leve op til Copenhagen Fashion Weeks 18 omfattende bæredygtighedskrav for at få deres plads.

Og det afslører modeugen nu, at 29 brands har – brands, der dermed er at finde på den samlede liste over showbrands til Copenhagen Fashion Week AW23.

En liste, der viser, at selvom modeugens ansøgningsproces er ny, er kalenderen ike mindre stærk af den grund. Her finder man nemlig både store danske gengangere som Baum und Pferdgarten, Ganni, Stine Goya og Henrik Vibskov. Internationale navne som Aeron og Holzweiler. Mindre, hypede brands som (di)vision, A. Roege Hove og OpéraSport, samt nye talenter i form af blandt andre Latimmier og P.L.N, som er en del af modeugens talentprogram. Af debutanter finder man navne som Stamm og TG Botanical, der begge er finalister til Zalando Sustainability Award.

“For tre år siden annoncerede vi, at Copenhagen Fashion Week i 2023 ville introducere obligatoriske minimumstandarder, som brands skal leve op til for at blive optaget på showkalenderen. Vi ønskede simpelthen at nytænke vores platform og bruge vores position til at bidrage til at accelerere bæredygtighedsindsatsen for de modebrands, der udgør Copenhagen Fashion Week. Og lige siden har vi arbejdet tæt med brandsene for at støtte dem gennem forskellige videndelingsaktviteter og for at forberede dem på den omfattende ansøgningsproces denne sæson, og jeg er yderst imponeret over den dedikation, som brandsene har vist i arbejdet med at foretage de nødvendige skridt for at leve op til minimumsstandarderne,” siger Cecilie Thorsmark i en pressemeddelelse.

Se den fulde liste over AW23-sæsonens showbrands her:

(di)vision
A. Roege Hove (CPHFW NEWTALENT-alumni)
Aeron
Alpha
Baum und Pferdgarten
Ganni
Gestuz
Helmstedt
Henrik Vibskov
Holzweiler
Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen (CPHFW NEWTALENT)
Latimmier (CPHFW NEWTALENT)
Lovechild 1979
Mark Kenly Domino Tan
Munthe
OpéraSport
P.L.N. (CPHFW NEWTALENT)
Rabens Saloner
Remain
Rotate
Saks Potts
Selam Fessahaye (Zalando Sustainability Award-finalist)
Skall Studio
Soulland
Stamm (Zalando Sustainability Award-finalist)
Stine Goya
TG Botanical (Zalando Sustainability Award-finalist)
The Garment
Wood Wood 

Copenhagen Fashion Week offentliggør den endelig AW23-kalender den 14. december.