Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

"Toppen af nordisk talent": Her er finalisterne til Alpha Award 2023

Talentprogrammet Alpha er igen klar med deres bud på fremtidens designere. Se de 10 finalister her.
Talentprogrammet Alpha er igen klar med deres bud på fremtidens designere. Se de 10 finalister her.

Når Copenhagen Fashion Week løber af stablen til februar, står 10 nye nyuddannede designere fra Nordens største designskoler igen klar til at kæmpe om talentudviklende præmier ved Alpha Awards modeshow.

I denne omgang består præmierne af pladser til en kommende udstilling i Röhsska-museet i Göteborg, en betalt praktikplads i Paris hos MM6 (sub-brandet af Maison Margiela), en bæredygtig capsule collection i samarbejde med The Bear Scouts og Browns Fashion – samt en hovedpræmie på 50.000 kroner og en studietur til og UEDA College of Fashion i Osaka, Japan.

HØR PODCASTEN MED ANE LYNGE-JORLÉN: Hvorfor kigger alle på talenter lige nu?

Udvalgte designere bliver også tildelt fordele gennem organisationens faste samarbejdspartnere, CIFF og Copenhagen Fashion Week. Her bliver der uddelt pladser i Alphas nye Studio Space i CIFF, hvor designerne kan arbejde gratis. Derudover tilbyder Copenhagen Fashion Week plads og eksponering under modeugens New Talent Showroom.

“Det er en stærkt kreativ og mangfoldig gruppe, der repræsenterer toppen af nordisk talent. Designerne arbejder konceptuelt, ansvarligt, de er dedikerede til håndværket og samtidig inkorporerer de personlige oplevelser i deres arbejde – fra body shaming og uniformer til skituren til maskulinitet eller folklorekarakterer – som både kan være til den eksperimenterende eller til den funktionelle side. Showet vil være fyldt med omhyggeligt håndlavede detaljer, polstrede og volumniøse former samt strukturerede og tailored silhuetter – alle med øje for ansvarlige metoder,” siger direktør for Alpha Ane Lynge-Jorlén i en pressemeddelelse.

Bag udvælgelsen af de 10 finalister er et forudvalg, der består af Sara Sozzani Maino, brand-ambassadør for Milano Fashion Week, Heikki Salonen, Creative Director for MM6 Maison Margiela, Mariasole Pastori, Talent Acquisition Consultant og Executive Director for Diorama, Ida Petersson, Buying Director for Browns Fashion, Anders Sølvsten Thomsen, stylist og Art Director, Youwie Roes, Creative Talent Manager for Eyes on Talents og Ane Lynge-Jorlén, direktør for Alpha. Til vurderering af finalisternes afgangskollektioner til Alphas modeshow under vintermodeugen bliver der udpeget en ny jury.

Se alle finalisterne til Alpha Award 2023 samt et udklip af deres afgangskollektioner her:

Desirée Bjurinder Fritzon, Beckmans College Of Design, Sverige.
Elma Leminen, The Swedish School of Textiles, Sverige
Hanna Hanhela, Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Finland
Hedvig Ljungström, The Swedish School of Textiles, Sverige.
Julie Lundgaard Christophersen, Kunsthøgskolen i Oslo, Norge.
Kaapo Sinervo, Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Finland 
Marie-Louise Guldbæk Andersen, The Royal Danish Academy of Fine Arts, Danmark
Samuel Westerberg, Beckmans College Of Design, Sverige.
Sasha Heinsaar, The Swedish School of Textiles, Sverige.
Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Finland