Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, PODCAST

Hvordan føles det at vinde 500.000 kroner?

Som vinder af Wessel & Vett Fashion Prize står Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen nu 500.000 kroner rigere. I Fashion Forum på lyd dykker vi ned i den prestigefyldte pris’ historie og betydning.
Som vinder af Wessel & Vett Fashion Prize står Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen nu 500.000 kroner rigere. I Fashion Forum på lyd dykker vi ned i den prestigefyldte pris’ historie og betydning.

“Der er ingen tvivl om, at man ikke har kunnet undgå at gå og drømme lidt om, hvad man kunne gøre. For det er jo en helt vild økonomisk præmie det her,” fortæller Tobias Birk Nielsen om den svimlende pengepræmie, han vandt den 9. november ved den store finale og prisoverrækkelse i Designmuseum Danmarks festsal.

“Der er ting, jeg har drømt om at lave i lang tid, som vi måske nu kan finde budget til. Både konkrete aktiviteter, men også at gå direkte ned til produktionen og lave nogle tests, vi ikke har haft råd til før. Det er jo en del af vores projekt hele tiden at skubbe vores innovation i forhold til, hvordan vi indfarver og udvikler materialer – og det koster rigtig mange penge bare at lave én test, som du ikke ved om bliver god eller dårlig,” fortsætter han.

Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen er et projekt, som forener Tobias Birk Nielsens private liv med hans professionelle. Det handler om at hylde livet og kærligheden og minde sig selv om at være taknemmelig for det, man har. Og de emner undersøges i et til tider dystert, til tider lyst, univers, som altid tager udgangspunkt i designtalentets aktuelle følelsestilstand. Nu har han vundet Skandinaviens største modepris, Wessel & Vett Fashion Prize, og med den følger – udover de 500.000 kroner – også et omfattende mentorforløb og nye muligheder for at tage brandet og projektet til helt nye højder.

En pris med historisk ballast

Da Wessel & Vett Fashion Prize blev overrakt i denne uge, markerede det samtidig tiårsjubilæet for prisen. Ti danske designtalenter har nu modtaget prisen, som gennem årene har haft et par navneskift eller tre, men nu er landet med navngivelsen efter stormagasinet Magasins stiftere, Theodor Wessel og Emil Vett, der også har lagt navne til den fond, som finansierer prisen. Det er Nina Wedell-Wedellsborg, der er stifter af prisen, og hun er også efterkommer af Theodor Wessel og har så at sige Magasin i blodet.

Stifter af Wessel & Vett Fashion Prize, Nina Wedell-Wedellsborg.

For bag prisen ligger der også en imponerende historie, som rækker længere tilbage end 2012, da den første gang blev overrakt – dengang var vinderen Peter Jensen. Prisen er nemlig bygget op om traditioner og værdier, som kan spores helt tilbage til Magasinhusets start. Værdier som innovation, kvalitetsbevidsthed og internationalt udsyn kan nemlig ses tilbage fra Magasins grundlæggelse op gennem tiden med modelsalonen, som fandtes i Magasin frem til 1973 og nu frem til modeprisen, som fremmer unge designere, der lægger vægt på netop selvsamme værdier.

LÆS OGSÅ: INTERVIEWS MED DE FIRE FINALISTER I WESSEL & VETT FASHION PRIZE

“Vi talte om, om ikke det kunne være skægt, at vi havde en pris, fordi Magasin og mode går hånd i hånd. Og med hele det her med, at vi engang har haft en modelsalon, hvor det var særlige designere, der sad og syede…  gav bare mening. Det er en lang historie omkring, men det har nok været noget, vi har haft liggende i baghovedet – at hvis man kunne gøre en forskel indenfor mode, så ville det da være rigtig sjovt,” fortæller Nina Wedell-Wedellsborg om starten på prisen, som hun uddeler sammen med sin bror Ditlev Wedell-Wedellsborg og søn, Christopher L. Aandahl, der er henholdsvis bestyrelsesformand og -medlem af Wessel & Vett Fond.

Alt dette og meget mere kan du høre i denne uges udgave af ‘Fashion Forum på lyd’, hvor vi har besøg af Tobias Birk Nielsen og Nina Wedell-Wedellsborg. Lyt med på Spotify eller Apple Podcast.