Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Nyt legat tapper ind i branchens øgede talentfokus

Modström vil i år for første gang uddele legatet ’The Power of Joy’ til én udvalgt studerende fra de kreative uddannelser i Danmark. Og du kan nå at ansøge frem til den 21. december 2022.
Modström vil i år for første gang uddele legatet ’The Power of Joy’ til én udvalgt studerende fra de kreative uddannelser i Danmark. Og du kan nå at ansøge frem til den 21. december 2022.

At sige, at den danske modebranche har rullet ærmerne endnu længere op i arbejdet med at opdyrke, støtte og fremme nyt talent, er ikke en overdrivelse. I denne uge uddeles Nordens største designtalentpris, Wessel & Vett Fashion Prize, til én af i alt fire finalister, som kan gå derfra med en halv million kroner mere på firmakontoen til at vækste deres brand. Copenhagen Fashion Week har i år lanceret et nyt, ambitiøst talentprogram, CPHFW NEWTALENT, som skal løfte nordiske designere både økonomisk og via mentorskaber. Og det i samarbejde med Alpha – der er en videreudvikling af Designers’ Nest – som siden 2019 er gået fra talentpris til en platform, der hele året arbejder for at promovere unge modetalenter.

Nu melder endnu en spiller sig på banen – om end i noget mindre skala – idet Modström lancerer legatet ’The Power of Joy’. Et legat, der ligeledes har til formål at støtte den næste generation af talenter fra landets kreative uddannelser.

“Jeg er meget glad for endelig at kunne løfte sløret for vores The Power of Joy-legat og forhåbentlig kunne være med til at gøre en forskel for et spirende, kreativt talent. Hos Modström tror vi på at nedbryde begrænsninger og tænke nyt, hvorfor vi gerne vil være med til at hylde talenter, der følger deres kreative passion og tør udfordre eksisterende normer. Jeg glæder mig derfor meget til at finde de tre finalister og i det nye år kåre vinderen,” siger direktør og ejer Helle Wagner i en pressemeddelelse.

The Power of Joy-legatet uddeles for første gang i år og lyder på 50.000 kroner, som kan bruges på at dække udgifter i forbindelse med den studerendes uddannelse eller til at iværksætte et projekt inden for personens kreative felt. Alle studerende på et flerårigt kreativt studie i Danmark kan ansøge.

Ansøgningsfristen er den 21. december 2022. Du kan læse mere om ansøgningsproceduren og mere uddybende krav her. Vinderen offentliggøres i starten af det nye år.