Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Modekoncern når endelig stor milepæl: omsætter for en halv milliard

Efter et par år med tilbagegang har Soya Concept igen sat farten op med en omsætning, der er vokset til 528 millioner kroner og en bundlinje, der nærmer sig 100 millioner.
Efter et par år med tilbagegang har Soya Concept igen sat farten op med en omsætning, der er vokset til 528 millioner kroner og en bundlinje, der nærmer sig 100 millioner.

Den halve milliard stod allerede og lyste i horisonten, da sønderjyske Soya Concept fremlagde årsregnskab for 2018/19, hvor de nåede en nettoomsætning på 498 millioner kroner. Men året efter blev som bekendt noget helt andet end forventet. Det gjaldt også Soya Concept, der i årsregnskabet for 2019/20 kom et godt stykke længere væk fra at nå den store milepæl med en nettoomsætning på 446 millioner kroner. Endnu værre så det imidlertid ud året efter, i årsregnskabet for 2020/21, hvor omsætningen røg endnu længere ned og landede på 429 millioner kroner, selvom bundlinjen dog var i betydelig bedring igen efter blandt andet Covid-19.

Men nu er Soya Concept, der både huser brandet i samme navn samt Leveté Room, for alvor tilbage på sporet. Det viser deres nyeste regnskab for 2021/22. Her ses det nemlig, at de endelig har krydset grænsen til den halve milliard med en nettoomsætning på 528 millioner kroner. Bruttofortjenesten er vokset til 167,5 millioner kroner fra knap 118 året før, og også på bunden er en milepæl lige på trapperne – årets resultat efter skat ender nemlig på 99,6 millioner kroner mod 67 i 2020/21. Samlet har det givet et pænt løft i egenkapitalen, der er blevet skruet op fra 155,5 millioner kroner til nu at lyde på 217 millioner.

Ud fra ledelsesberetningen tyder det da også på, at ledelsen med administrerende direktør Torben Brodersen i spidsen – ikke overraskende – er glade for udviklingen.

“Årets resultater har levet op til det budgetterede og forventede, hvorfor årets resultater betragtes som værende tilfredsstillende,” skrives der i regnskabet, hvor der også står om fremtiden:

“Med baggrund i den meget positive udvikling i ordreoptag for det kommende år, forventes både en højere omsætning og et bedre resultat end indeværende år.”