Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Modekoncern fremlægger “utilfredsstillende” årsresultater

Hos Soya Concept er både omsætning og bundlinje reduceret – men resultatet for det kommende år forventes at blive “markant bedre,” skriver koncernen i sit nye årsregnskab.
Hos Soya Concept er både omsætning og bundlinje reduceret – men resultatet for det kommende år forventes at blive “markant bedre,” skriver koncernen i sit nye årsregnskab.

Da Soya Concept for nu ét år siden fremlagde sine årsresultater for 2018/19, var det med nyheden om, at de nærmede sig en stor milepæl. På salgsfronten kunne virksomheden, der både råder over brandet i samme navn samt Leveté Room, øjne den halve milliard i horisonten med en nettoomsætning, der endte på 498 millioner kroner. I samme ombæring skrev ledelsen, at “resultatet for det kommende år forventes på niveau med indeværende år.” Men også her blev 2020 alt andet end forventet.

I koncernens nyeste regnskab for 2019/20 er afstanden til den halve milliard i omsætning gået den forkerte vej. Årets nettoomsætning lander på 446 millioner kroner, og resultatet efter skat er faldet til 5,7 millioner kroner mod 75,6 millioner sidste år. Resultater, som da også betegnes som “utilfredsstillende” af virksomheden selv i regnskabets ledelsesberetning.

Ifølge Soya Concept, er én af årsagerne til de forringede resultater, at de er “negativt påvirket af en nedskrivning på kapitalandel i en tilknyttet virksomhed.” Her er der tale om det populære skobrand Shoe The Bear, som  Soya Concept overtog i slutningen af juni 2018 – og som de i sidste uge solgte videre til Woden. Derudover er der også en anden afgørende faktor, der har spillet ind – og her er det vist ikke svært at gætte, hvilken global situation, der er tale om.

“Årets resultater har ikke levet op til det budgetterede og forventede, hvilket skyldes den ovenfor beskrevne nedskrivning på kapitalandele samt det forhold, at selskabet i slutningen af finansåret blev ramt af Covid-19. På grund af Covid-19 og nedskrivningen af kapitalandele i datterselskabet Shoe The Bear ApS betragtes årets resultater som værende utilfredsstillende,” skriver de videre.

Om fremtiden skriver Soya Concept, der både er realistiske, men forventningsfulde:

“Det kommende år vil også være negativt påvirket af Covid-19, da lavere ordreoptag i foråret 2020 vil medføre lavere omsætning i efteråret 2020. Resultatet for det kommende år forventes at blive markant bedre end indeværende år, da den ovenfor beskrevne nedskrivning på kapitalandele er endelig og ikke påvirker de kommende år.”