“Vi nægter at acceptere status quo:” Ganni lancerer 3 nye tekstilsamarbejder
Med fokus på både spild, genanvendelse og animalsk læder tager Ganni nye skridt mod at blive en grønnere virksomhed.I denne uge løber dette års Global Fashion Summit af stablen i København under temaet ‘Alliances For a New Era’. Og det er på mange måder også overskriften på de tre nye materialelanceringer, som Ganni har løftet sløret for i dag i selvsamme anledning.
Lanceringerne er en del af deres ‘Fabrics of the Future’-initiativ. Et in-house projekt, der er dedikeret til at researche og udvikle nye materialer, som skal fremme overgangen til en mere cirkulær og klimavenlig modeindustri – og som ligeledes har til formål at kickstarte Gannis egen ambition om at reducere deres CO2-udledning med 50 procent inden 2027.
Nicolaj Reffstrup fortæller i en pressemeddelelse:
“Gennem Fabrics of the Future forpligter vi os til at støtte start-ups i skaleringen af deres innovationer. Fabric innovations vil spille en afgørende rolle i at gøre mode mere cirkulær såvel som at skabe materialer med mindre aftryk, men for at det kan ske, bliver brands nødt til at satse og løbe risici. Vi nægter at acceptere status quo, og med dette initiativ har vi skabt en solid ramme, hvori research, innovation og tværindustriel videndeling kan eksistere side om side.”
Tre afgørende materialeudfordringer
De nye materialelanceringer berører tre afgørende udfordringer i branchen; tekstilaffald, fibergenanvendelse og animalsk læder – det sidste har Ganni i noget tid har arbejdet på at udfase i deres designs og har forpligtet sig til at sige endeligt farvel til i 2023.
Det første materiale, ved navn MYLO™ by BOLT THREADS, er verdens første læderalternativ skabt af mycelium, der er den underjordiske rodstruktur af svampe. Det betyder, at tekstilet er 100 procent vegansk, certificeret biobaseret og dyrket i de såkaldte vertikale farme, som er drevet på vedvarende energi. Den første MYLO™-kollektion i Ganni-regi består af en limited edition-kollektion med en pung og tasker.
Det andet materiale er kommet til verden igennem et samarbejde med det ditto danske brand Stem. Sammen har de skabt en minikollektion med brug af Stems unikke zero-waste klippe- og syteknik, hvor alle dele af tekstil-stykket bruges, så de ellers ofte overskydende dele ikke går til spilde.
Sidst har Ganni skabt to sæt bukser i deres Pre Fall-kollektion med Circulose® by Renewcell Circulose. Et nyt, naturligt materiale, der laves ved at genanvende gamle bomuldstekstiler, hvis fibre nedbrydes og omdannes til et nyt materiale. I første omgang har Ganni designet produkterne med 15 procent Circulose®, men de er opsatte på at kunne bruge en større andel i fremtidige kollektioner – og arbejder lige nu på andre styles til kommende kollektioner.
Under Global Fashion Summit vil Ganni have flere pop up-shops rundt omkring i byen og i brandets egen flagskibsbutik, hvor de nye lanceringer med blandt andet Stem kan ses og købes.
Et nyt zero-waste-vævesystem med store ambitioner. Hold øje med Stem.