Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

Christina Exsteen: “En klog fortælling om at møde det fremmede med nysgerrighed og åbenhed”

Willumsen og Hammershøi er på inspirationslisten hos kreative direktør Christina Exsteen, der er i dag er showaktuel med Day Birger et Mikkelsen. Her giver hun sine bedste kulturanbefalinger.
Willumsen og Hammershøi er på inspirationslisten hos kreative direktør Christina Exsteen, der er i dag er showaktuel med Day Birger et Mikkelsen. Her giver hun sine bedste kulturanbefalinger.

Et kunstmuseum i Frederikssund, en bog af Jesper Wung-Sung og en københavnsk jazzduo. Dét er denne uges kulturanbefalinger fra Day Birger et Mikkelsens kreative direktør Christina Exsteen. Hun har tidligere været kreativ direktør hos By Malene Birger og chefdesigner hos Selected Femme, og med sit skarpe blik for klassisk design klæder hun kvinder på, så de føler sig godt tilpas. Hun har tidligere udtalt, at hun er “færdig med at designe tøj til et ideal om en kvinde, ingen kan leve op til”. I dag er hun aktuel med Day Birger et Mikkelsens modeshow, der vil blive vist off-schedule, når Copenhagen Fashion Week skydes i gang i denne uge. Fashion Forum giver dig her tre aktuelle anbefalinger til kulturstof, som inspirerer Christina Exsteen.

Hvor søger du inspiration for tiden?

Willumsens Museum i Frederikssund har noget over sig. Willumsen kan noget særligt med farver – det er både stærkt og provokerende og altid aktuelt. Og så er hans historie spændende: i protest mod den daværende censur på kunsten, var han med til at stifte Den Fri Udstilling og gøre den til en skandalesucces. Det er et sted, jeg vender tilbage til og besøger igen og igen.

Har du læst noget bevægende for nylig? 

Jeg har lige læst Kvinde set fra ryggen af Jesper Wung-Sung. Den handler om kvinden på Wilhelm Hammershøis mange malerier – hans hustru Ida Hammershøi. Man følger hende på hendes rejse fra Stubbekøbing og ind i en ukendt verden af kunstnerkredse og udlandsophold. Det er en smuk og nænsom historie om kærlighed og ømhed for et andet menneske og ikke mindst en klog fortælling om at møde det fremmede med nysgerrighed og åbenhed.

Hvilken musik lytter du til?

Jeg har en bred musiksmag, og den veksler meget alt efter mit humør, tid og sted, men jeg kan altid høre jazz. Jeg elsker gamle kendinge som Stan Getz, John Coltrane og João Gilberto. Under Copenhagen Jazz Festival hørte jeg jazzduoen Bremer/McCoy, og det var virkelig en fantastisk oplevelse. De er seriøst dygtige, og jeg kan varmt anbefale at tjekke dem ud.

Day Birger et Mikkelsen viser sit næste show mandag den 9. august off-schedule i forbindelse med Copenhagen Fashion Week.

Portræt af Christina Exsteen. Foto: Kavian Borhani

Model Ayse Dudu Tepe: “Der er fordømmelse og beundring indlejret i de øjne, der kigger på mennesker i uniformer”