Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Kultur, KULTURANBEFALINGER

Model Ayse Dudu Tepe: “Der er fordømmelse og beundring indlejret i de øjne, der kigger på mennesker i uniformer”

Sommeren er over os, og det betyder tid til fordybelse og plads til nye tanker. Derfor beder vi kulturpersonligheder om at røbe deres seneste inspirationskilder – så du kan blive underholdt i din ferie og inspireret til arbejdet, der kommer. Her får du tre kulturanbefalinger af journalist, debattør og model Ayse Dudu Tepe.
Sommeren er over os, og det betyder tid til fordybelse og plads til nye tanker. Derfor beder vi kulturpersonligheder om at røbe deres seneste inspirationskilder – så du kan blive underholdt i din ferie og inspireret til arbejdet, der kommer. Her får du tre kulturanbefalinger af journalist, debattør og model Ayse Dudu Tepe.

Mennesker i uniformer, en artikel, hun selv har skrevet, og både gode og dårlige nyheder fra verdens afkroge. Dét er denne uges kulturanbefalinger fra journalist og debattør Ayse Dudu Tepe. Hun har været radiovært og redaktør på Radio24syv, og med sin humor og skarpe vendinger blev hun hurtigt kendt som et nyt og friskt indspark i samfundsdebatten. Siden har hun haft gang i mange projekter, blandt andet har hun været initiativtager til Kærestesorggruppen i Mariakirken i København. Hun beretter åbenhjertet om sin moderne måde at være mor på, ikke mindst på Instagram under titlen ‘Barnet & Jeg’. I dag er hun skribent for diverse medier og model for blandt andre Balenciaga, som hun netop har gået show for ved Haute Couture Fashion Week i Paris. Når Copenhagen Fashion Week skydes i gang til august, vil man kunne se hende på catwalken for brandet Lovechild1979. Hun har med egne ord et usnobbet kulturforbrug og mener, at alt, hvad hun ser, hører, læser og oplever “kan noget”, samtidig med at det hele bare er “et eller andet”. Fashion Forum giver dig her tre aktuelle anbefalinger til kulturstof, som inspirerer Ayse Dudu Tepe.

Hvor kigger du på for tiden for at finde inspiration?

“Jeg er meget betaget af at kigge på mennesker. Især mennesker i uniformer. Arbejdsrelaterede uniformer og hvilke hierarkier, klasser og professioner, de symboliserer og udstråler, og hvordan de påvirker min opfattelse af mennesket, der bærer dem. Der ligger både fordømmelse og beundring indlejret i de øjne, der kigger på mennesker i uniformer.”

Har du læst noget inspirerende for nylig?

“Jeg har mest af alt læst mig selv, i al fald her på det seneste. Eller. Det er en sandhed med modifikationer. Jeg læser jo hver dag. Det kan være et digt, et uddrag fra en bog. Artikler. Men hvis jeg skal anbefale en artikel lige nu og her, ville det være en, jeg selv har skrevet for Politiken. Som jeg er stolt af. Stolt af mig selv.”

Hvad hører du for at holde dig orienteret?

“Det første jeg gør, når jeg vågner, er at tænde for radioprogrammet BBC World Service. Hver dag lærer jeg noget nyt. Jeg hører gode som dårlige nyheder. Men også stemmer, historier og opdagelser fra alskens steder i verden, som jeg ikke anede eksisterede.”

Lovechild1979 viser sit SS22-show tirsdag den 10. august under Copenhagen Fashion Week.

Ayse Dudu Tepe i uniform-look for Lovechild1979 SS21. Foto: James Cochrane

Mark Kenly Domino Tan: “Der er noget fint over de fortællinger, som virker banale”