Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS22, Modeuge

Sådan bliver Copenhagen Fashion Weeks showkalender

Med en overvægt af fysiske shows og flere nye navne på kalenderen, lægger Copenhagen Fashion Week op til en tætpakket modeuge til august.
Med en overvægt af fysiske shows og flere nye navne på kalenderen, lægger Copenhagen Fashion Week op til en tætpakket modeuge til august.

Når Copenhagen Fashion Week åbner ballet tirsdag den 9. august 2021 er det (di)vision, der fører an. Det unge danske brand med den store portefølje af modelvenner har på få år skabt sig et anerkendt navn med deres dekonstruerede remakes af allerede eksisterende tøj og samarbejder med blandt andre Adidas og Remain Birger Christensen.

Og der er ingen tvivl om, at åbningsshowet også markerer en sæson, hvor de unge talenter tager sin plads. På kalenderen finder vi blandt andre Nikolaj Storm Copenhagen, der deltager som en del af Zalando Sustainability Awarden, Sophia Roe/Charlotte Eskildsen-brandet The Garment, herrebrandet Berner Kühl og talentet A. Roege Hove, der har vundet sin deltagelse på kalenderen, som årets talent – en titel givet af showkalender-komitéen.

Mest markant er den store tilstedeværelse af fysiske shows, der drypper som regn over tørt landskab efter sidste fuldt ud digitale sæson, men selvom godt 30 ud af de i alt knap 40 shows bliver fysiske, har cirka ni brands igen satset på de også åbenlyse fordele ved den digitale præsentation, herunder By Malene Birger, Marimekko, Munthe, Lala Berlin med flere. Indtil videre er tre brands, The Garment, Samsøe Samsøe og Louise Lyngh Bjerregaard, gået efter en kombination af det digitale og det fysiske.

Tilbage på kalenderen har vi Han Kjøbenhavn, der netop har vist under herremodeugen i Milano, men nu viser en fuld damekollektion i hjemlandet, mens Rabens Saloner, der har vist digitalt på kalenderen de sidste to sæsoner, nu folder sig ud i et fysisk show.

Trods tidligere intentioner om at holde sidste show klokken 19.00 for at holde aftenener fri til modeugens mange middage og events, ligger de sidste shows i år klokken 20.o0 med Soeren le Schmidt tirsdag, Han Kjøbenhavn onsdag og Henrik Vibskov torsdag – et udtryk for de mange shows, man i år har skullet klemme ind på de tre showdage under modeugen. Noget, der nok kan give sved på panden for presse og indkøbere, men som er et ovenud stærkt og positivt signal fra branchen.

Copenhagen Fashion Week afholdes den 10.-13. august 2021.

Læs eller genlæs vores mange anmeldelser fra de sidste sæsoners modeuge