Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Et dansk brand og to britiske er finalister til Zalando Sustainability Award

Nikolaj Storm Copenhagen, Mother of Pearl og Teatum Jones skal nu konkurrere om en hovedpræmie på 150.000 kroner og udviklingen af en kollektion i samarbejde med Zalando.
Nikolaj Storm Copenhagen, Mother of Pearl og Teatum Jones skal nu konkurrere om en hovedpræmie på 150.000 kroner og udviklingen af en kollektion i samarbejde med Zalando.

Da Copenhagen Fashion Week i slutningen af 2020 indgik partnerskab med Zalando var en af idéerne et samarbejde omkring en bæredygtighedspris. En pris, der – ligesom modeugen selv – skal inspirere til en mere bæredygtig modebranche ved at sætte fokus på globale brands, der markerer sig på området. Prisen blev første gang uddelt under Copenhagen Fashion Week i januar 2020 – og nu er Zalando og Copenhagen Fashion Week klar til at annoncere finalisterne i anden omgang af konkurrencen, Zalando Sustainability Award.

De tre finalister er udvalgt af i alt 58 ansøgere af en international jury bestående af blandt andre Kate Heiny, Director of Sustainability, Zalando,  Martina Bonnier, chefredaktør, Vogue Scandinavia, Arizona Muse, model og miljøaktivist og administrerende direktør for Copenhagen Fashion Week, Cecilie Thorsmark.

“Det har været spændende at gennemgå materialet fra så mange innovative brands, der alle stræber mod en mere bæredygtig fremtid,” siger CEO i Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark om de tre brands, Nikolaj Storm Copenhagen, Mother of Pearl og Teatum Jones, der alle arbejder med bæredygtige alternativer til konventionelle design- og produktionsmetoder og har en ambitiøs bæredygtighedsstrategi. 

De tre finalister konkurrerer om en pengepræmie på cirka 150.000 kroner samt et partnerskab med Zalando om udviklingen af en capsule-kollektion, der udviser innovation inden for bæredygtighed.

“Juryen shortlistede disse talentfulde designere, da vi mener, ​​de har det, der kræves for at kunne gøre ansvarlig mode mere tilgængelig for både forbrugere og industrien,” siger Cecilie Thorsmark.

Alle tre finalister vil desuden modtage finansiering af deres showproduktionsomkostninger og få vist deres kollektion i Zalando Greenhouse – det officielle udstillingsvindue for ansvarlig mode under modeugen, der afholdes 10.-13. august i år. 

Svensk brand løb med prisen sidste sæson

Da prisen blev uddelt for første gang sidste sæson, gik den til svenske House of Dagmar, der imponerede juryen med sit høje ambitionsniveau.

Med en bevidsthed om, at netop materialer udgjorde 70 procent af deres samlede fodaftryk forpligtede de sig til at udfase alle uholdbare fibre og tekstiler og erstatte dem med mere bæredygtige og genanvendte alternativer. Virksomheden har også haft fokus på at minimere brugen af kemikalier.

Desuden fremhævede juryen House of Dagmars arbejde med at reducere sit vandforbrug – noget, de siden 2017 havde reduceret med 41 procent – såvel som arbejdet med at sikre bedre arbejdsvilkår gennem hele værdikæden.

Hvem af de tre finalister, der vinder sæsonens Zalando Sustainability Award bliver afsløret under Copenhagen Fashion Week.