Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Ganni SS21
Alle nyheder, Økonomi

Ganni fastholder omsætning, men halverer overskud

2020 har sat en midlertidig bremse på Gannis vækstrejse, selvom salget var på 2019-niveau. Det konkluderer firmaets seneste årsregnskab, som blev offentliggjort tidligere på ugen.
2020 har sat en midlertidig bremse på Gannis vækstrejse, selvom salget var på 2019-niveau. Det konkluderer firmaets seneste årsregnskab, som blev offentliggjort tidligere på ugen.

Ganni har længe været en lukrativ forretning. Og ud fra det nyligt offentliggjorte årsregnskab fra det populære tøjbrand tyder det på, at selv ikke corona har holdt kunderne tilbage. I hvert fald omsætter Ganni, trods perioder med lukkede butikker, for 448 millioner kroner i 2020 og forbliver dermed på samme niveau som året før. Ifølge selskabets administrerende direktør, Andrea Baldo, kan den positive fastholdelse af status quo skyldes en række søsatte initiativer.

“Vi øgede den digitale indsats med virtuelt showroom, podcasts, SoMe-handel, livestreaming og kundesystemer. Derudover udvidede vi vores kategorier og fortsatte arbejdet for mere ansvarlige produkter som ‘Ganni Software’ (en kollektion af sweatsuits og lignende i mere ansvarlige materialer, red.). Yderligere skiftede vi også til en ny månedlig drop-struktur – og endeligt besluttede vi at arbejde med leverandører tættere på vores nøglemarkeder, hvilket førte til en øget hastighed fra konceptualisering til marked,” fortæller Andrea Baldo til Fashion Forum.

Selskabets bruttofortjeneste falder en smule fra 149 millioner kroner i 2019 til 136 millioner kroner i 2020, hvilket tyder på øgede produktionsomkostninger. Årets resultat efter skat lander på 43 millioner kroner i 2020, hvilket er en halvering sammenlignet med et resultat efter skat på 85 millioner kroner i 2019. En udvikling som ledelsen, ifølge ledelsesberetningen, er tilfreds med set i lyset af coronakrisen. 

Ganni har i regnskabsåret investeret i bygninger og fabrikker for 12 millioner kroner og samtidig hyret flere medarbejdere, således at Ganni i 2020 havde 112 fuldtidsansatte – 11 mere end i 2019. Det giver en del af forklaringen på et mindre overskud end tidligere.

Selvom salget holdes oppe på 2019-niveau, så har året 2020 afbrudt Gannis vækstrejse. Om der er tale om en midlertidig afbrydelse må fremtiden vise, men Gannis ledelse udtrykker i ledelsesberetningen selv en bekymring for, om vi vil se samme billede i 2021.

Ganni oplyser, at selskabet har modtaget 6,6 millioner kroner i hjælpepakker fra staten, hvilket er taget med i regnskabet.