Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Navne

Global Fashion Agenda udpeger ny CEO

Det bliver en international profil med bred og global ledelseserfaring, der tager over for Eva Kruse, når italienske Federica Marchionni sætter sig i direktørstolen denne sommer.  
Det bliver en international profil med bred og global ledelseserfaring, der tager over for Eva Kruse, når italienske Federica Marchionni sætter sig i direktørstolen denne sommer.  

Det var slutningen på et vigtigt kapitel i den danske modebranche, da Eva Kruse i december sidste år annoncerede, at hun ville træde af som direktør for Global Fashion Agenda – en virksomhed, hun har brugt de sidste 15 år på at bygge op og lede. Siden har spørgsmålet floreret, hvem der skal udfylde hendes sko, og i dag giver Global Fashion Agenda så svaret med udnævnelsen af Federica Marchionni som deres nye CEO.

Italienske Federica Marchionni bringer med sig en bred erfaring indenfor mode og digitalisering gennem forskellige lederroller på tværs af Europa, USA og Kina. Senest har hun siddet som International CEO hos Secoo – en kinesisk e-commerce platform, som er en af de største online luksusforhandlere i Kina. Af tidligere stillinger kan nævnes CEO hos den amerikanske tøj- og interiørforhandler Lands’ End samt President hos Dolce&Gabbana Inc. i New York. Derudover har hun en lang karrierebaggrund indenfor telefoni og digital kommunikation med ansættelser hos Samsung, Philips og Ericsson. Hos Global Fashion Agenda bliver hun ansvarlig for at accelerere organisationens vækst og bygge videre på visionen om at gøre bæredygtighed til modeindustriens førsteprioritet. Herunder skal hun være med til at videreføre og styrke Global Fashion Agendas arbejde med blandt andet Copenhagen Fashion Summit og den digitale platform CFS+. Niels Eskildsen, bestyrelsesformand i Global Fashion Agenda, udtaler i en pressemeddelelse:

“Bestyrelsen i Global Fashion Agenda og jeg er glade for at byde velkommen til en så højt respekteret leder i modebranchen, der har besiddet en så bred vifte af lederroller i Europa, USA og Kina. Vi er sikre på, at Federica sammen med Global Fashion Agenda-teamet vil øge rækkevidden for vores mission om at gøre mode bæredygtig.” Federica Marchionni selv supplerer:

“Det er en utrolig mulighed at få lov til at blive en del af Global Fashion Agenda og det fremragende team og de ekstraordinære partnere og derigennem være med til at accelerere den bæredygtige agenda i den globale modeindustri. Branchen må handle nu, og modige beslutninger er nødvendige for at kunne nytænke forretningsmodeller, som kan sikre en blomstrende industri.”

Federica Marchionni tiltræder rollen den 1. juni 2021 og flytter til København, hvorfra hun skal lede Global Fashion Agenda-teamet.