Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Navne

Eva Kruse træder af som CEO for Global Fashion Agenda

Efter de sidste 15 år at have dedikeret sin tid til opbygningen af Global Fashion Agenda med Copenhagen Fashion Summit som sit flagskib, har Eva Kruse besluttet at træde af for at søge nye karriereveje.
Efter de sidste 15 år at have dedikeret sin tid til opbygningen af Global Fashion Agenda med Copenhagen Fashion Summit som sit flagskib, har Eva Kruse besluttet at træde af for at søge nye karriereveje.

Det vil ikke være for lidt at sige, at Eva Kruse har været en central figur, når det kommer til at få København på verdenskortet i forhold til bæredygtig mode. Med Copenhagen Fashion Summit som sit ambitiøse flagskib har hun igennem de sidste 15 år opbygget Global Fashion Agenda og medvirket til at få den internationale modebranche til først at tage – og siden løfte – diskussionen omkring vejen til en mere bæredygtig modeindustri.

Men nu har hun valgt at træde ned fra sin stilling som CEO i Global Fashion Agenda for at søge nye karriereveje. Det sker ved udgangen af februar 2021.

“Det har bestemt ikke været en let beslutning at forlade mit livsværk med Global Fashion Agenda og ikke mindst mit fantastiske team. Men tiden er kommet for mig at søge nye udfordringer og muligheder. Jeg vil slutte mig til Pangaia, et materialeforskningsfirma, hvor jeg kan kombinere min passion for at skabe forandring med både materialevidenskab og produktdesign. Jeg er fortsat overbevist om Global Fashion Agendas mission og mener, at fremtiden for organisationen er både utrolig vigtig og spændende. Jeg er meget glad for at kunne fortsætte med at være en del af udviklingen ved at være en del af bestyrelsen,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Global Fashion Agenda har iværksat en systematisk søgning efter Eva Kruses efterfølger, der skal stå for ledelsen af den videre implementering af strategien fra 2018. I mellemtiden varetages ansvaret af CCO Travis Peoples og bestyrelsesformand Niels Eskildsen.

“Eva har formet Global Fashion Agenda fra en idé om bæredygtig mode og en konference til en professionelt styret organisation og global bannerfører for modebranchen for at opnå bæredygtighed. Hun har desuden opbygget et stærkt ledelsesteam, der viderefører organisationen i partnerskab med en ny administrerende direktør. Mens vi er kede af at se Eva gå, er vi glade for, at Eva bliver medlem af bestyrelsen for Global Fashion Agenda, og vi ønsker hende alt det bedste for fremtiden,” lyder det fra Niels Eskildsen.

FashionForums Instagram er de første hilsner til Eva Kruse allerede begyndt at tikke ind:

“Eva, du har gjort en kæmpe forskel for en hel industri, og jeg glæder mig til at følge dig videre seje dame,” skriver Andrea Rudolph, grundlægger af Rudolph Care, mens det fra Nina Wedell-Wedellsborg, grundlægger af Magasin du Nord Fashion Prize, lyder:

“Et kæmpe arbejde, som Eva har udført og været bannerfører for. Hun vil blive savnet – held og lykke til Eva på hendes nye vej.”