Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Modeuge

Copenhagen Fashion Week AW21 afvikles som planlagt

Copenhagen Fashion Week fastholder sommerens hybridformat til februar med mulighed for rent digitale shows og præsentationer. Messerne venter til starten af det nye år med at komme med en endelig afgørelse om afholdelelse.
Copenhagen Fashion Week fastholder sommerens hybridformat til februar med mulighed for rent digitale shows og præsentationer. Messerne venter til starten af det nye år med at komme med en endelig afgørelse om afholdelelse.

De mange restriktioner for fysiske forsamlinger sætter heller ikke denne sæson en stopper for afviklingen af Copenhagen Fashion Week, der finder sted fra tirsdag den 2. februar til og med torsdag den 4. februar 2021.

Hybridformatet, der blev lanceret under den første Covid-19-bølge, med en kalender med plads til både film, livestreaminger og fysiske shows fortsættes til februar under den anden bølges skrappe forudsætninger. Det fortæller Cecilie Thorsmark, administrerende direktør i Copenhagen Fashion Week, i dag.

“Det er klart, at situationen er en anden end i sommer, hvor epidemien i Danmark for en kort stund næsten havde sluppet sit greb. Nu står vi i en situation med stigende smittetal og skærpede restriktioner. Samtidig er modeugen en afsindigt vigtig platform for branchen og ikke mindst dens afsætnings- og vækstmuligheder, og derfor er vi trygge ved, at vi i sommer udviklede et holdbart og forsvarligt hybridformat, der muliggør, at brands stadig kan deltage uanset hvad,” siger hun og fortsætter:

“Igen kommer vi til at udforske de muligheder, der er i en ny måde at afholde modeuge på med alt fra forudproducerede film til fysiske og livestreamede produktioner, men om det bliver med eller uden publikum, det må tiden vise. Alle brands’ showcases vises via vores digitale univers på copenhagenfashionweek.com, på Instagram og Youtube samt via mediepartnerskaber, ” afslutter Cecilie Thorsmark.

Hvad med messerne?

Sidste sæson valgte CIFF at holde det, de døbte Elevated Order Days – en mindre udgave af messen – mens Revolver var tilstede i både Øksnehallen og Forum. Mens begge messer allerede der oprustede digitalt, følger de nu nøje situationens udvikling samt myndighedernes regler og guidelines, inden de den 7. januar 2021 kommer med en endelig afgørelse. Denne afgørelse vil blive taget ud fra, hvorvidt det er lovligt, forsvarligt og hensigtsmæssigt for udstillerne at messerne afholdes.