Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Navne

Baum und Pferdgarten henter Senior Designer fra Samsøe Samsøe

Designer Mia Kappelgaard, der kommer fra en stilling som Creative Director hos Samsøe Samsøe, indtræder nu som Senior Designer i Baum und Pferdgartens designteam.
Designer Mia Kappelgaard, der kommer fra en stilling som Creative Director hos Samsøe Samsøe, indtræder nu som Senior Designer i Baum und Pferdgartens designteam.

Baum und Pferdgarten, der sidste år kunne fejre deres 20-års jubilæum med ikke alene en markant løftet bundlinje, en udvidet ejerkreds, igangsættelse af en bæredygtig strategi og hen mod slutningen af 2019 – genansættelse af Christian Hansen i rollen som Communications Director – har nu hentet en ny, stærk profil ind til designafdelingen.

Designeren, der ligesom Christian Hansen har været ansat i Samsøe Samsøe, er Mia Kappelgaard, som indtræder i rollen som Senior Designer. Mia Kappelgaard er uddannet fra Designskolen Kolding i 2009 og har igennem de sidste otte år arbejdet i Samsøe Samsøe, først som ansvarlig for brandets kvindelinje og siden som Creative Director.

Den nye stilling er oprettet som led i styrkelsen af Baum und Pferdgartens designteam og ønsket om at udvikle kollektioner, som i endnu højere grad balancerer husets stærke DNA med kommerciel appel, skriver Baum und Pferdgarten i en pressemeddelelse til Fashion Forum.

“Den nye rolle kommer som en naturlig forlængelse af vores øgede fokus på at imødekomme nye markeder og specifikke behov fra key accounts. Vores kollektioner skal i højere og højere grad dække forskellige kommercielle behov samtidig med, at der skal være én samlende historie og signatur,” fortæller CEO Teis Bruun og henviser hermed til frasalget af 51 procent af virksomheden tilbage i september 2019. Et frasalg, der netop har som mål at sætte skub på Baum und Pferdgartens internationale online retail.

Tid til at komme tættere på produktet

Mia Kappelgaard har i de senere år været ansvarlig for den overordnede linje i Samsøe Samsøes kollektioner og udtryk, men glæder sig til at kunne bruge en anden side af sig selv som designer i den nye stilling.

“Jeg glæder mig i den grad til igen at komme tæt på produktet. Jeg har gennem længere tid været ansvarlig for et team og for den overordnede fortælling i en kollektion, og jeg glæder mig meget til at bruge min faglighed som designer på en mere fokuseret måde. Samtidig er Rikke og Helle to erfarne og inspirerende designere, som jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med. Der er ingen tvivl om, at jeg kan lære rigtig meget af dem – og forhåbentlig kan de også lære noget af mig,” lyder det fra Mia Kappelgaard, og brandets to grundlæggere og kreative direktører, Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, lægger ikke skjul på, at de glæder sig til at byde hende velkommen.

“Vi er begejstrede for Mias sprudlende personlighed, hendes drive og energi. Vi glæder os meget til at have hende med på holdet!”

Mia Kappelgaard tiltræder som Senior Designer hos Baum und Pferdgarten den 1. marts 2020.