Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

IC Group udpeger ny administrerende direktør

CEO Alexander Thomas Martensen-Larsen trådte af posten den 31. december 2019 og har i stedet givet fanen videre til Per Hillebrandt Jensen.
CEO Alexander Thomas Martensen-Larsen trådte af posten den 31. december 2019 og har i stedet givet fanen videre til Per Hillebrandt Jensen.

Meget er sket med IC Group de seneste år – og nu ser det ud til, at endnu flere forandringer er på vej. Den danske modekoncern har nemlig udskiftet den øverste ledelse, idet CEO Alexander Thomas Martensen-Larsen fratrådte stillingen på falderebet til 2020, den 31. december 2019. I hans plads indtræder i stedet Per Hillebrandt Jensen, som skal overtage styringen af virksomheden, der siden juni 2017 har været drevet af Alexander Thomas Martensen-Larsen. Det fremgår af CVR-registret.

IC Group, der på nuværende tidspunkt driver de to brands Tiger of Sweden og By Malene Birger – efter både Peak PerformanceSaint Tropez og Designers Remix er blevet solgt – har de sidste par år været præget af udfordringer og store interne ændringer. Det ses ikke blot på deres seneste årsregnskab for 2018/19, der viste et trecifret millionunderskud på bundlinjen. Efter salget af Peak Performance – som var koncernens bedst sælgende brand – er de overgået til holdingselskab, ligesom at virksomheden også har solgt sin interne logistikfunktion.

Dertil ligger også et ejerskifte, idet Niels Martinsen, som selv grundlagde IC Group for mere end 50 år siden, i 2019 opkøbte samtlige aktier i koncernen gennem investeringsselskabet Friheden Invest A/S, som han ejer med sin datter Emilie Martinsen-Kønigsfeldt. Inden da sad han på 75,6 procent af aktierne gennem Friheden Invest A/S – hvor Per Hillebrandt Jensen desuden besidder rollen som direktør. Derudover er han koncernen bekendt gennem sin bestyrelsespost i IC Group, som han har haft, siden Niels Martinsen tilbagekøbte det fulde ejerskab af koncernen. 

Per Hillebrandt Jensen tiltrådte officielt direktørpostenden 01. januar 2020.