Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

Designskolen Kolding har fundet sin nye rektor

Skolen har netop udpeget den 46-årige professor og kreativitetsekspert Lene Tanggaard til at overtage posten fra Elsebeth Gerner Nielsen ved årsskiftet.
Skolen har netop udpeget den 46-årige professor og kreativitetsekspert Lene Tanggaard til at overtage posten fra Elsebeth Gerner Nielsen ved årsskiftet.

I slutningen af juni kom nyheden, at Designskolen Kolding skal have ny frontfigur. Rektor Elsebeth Gerner Nielsen har nemlig besluttet, at hun – efter 12 år på posten – ikke vil genansøge stillingen, når hendes åremålskontrakt udløber ved årets udgang. Og dermed var processen om at finde en ny kandidat til rollen sat i gang. En proces, der nu er indstillet. For Designskolen Kolding har netop offentliggjort, hvem der bliver deres nye rektor. Det bliver 46-årige Lene Tanggaard, der fra 1. januar skal afløse Elsebeth Gerner Nielsen.

Hun er professor i pædagogisk psykologi og kommer fra en stilling som viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet.

“Designskolen Kolding får en ambitiøs og visionær rektor, som jeg er sikker på, kan videreudvikle og udfordre skolens vision og sikre målsætningen om at være et internationalt talentværksted for udvikling af dansk design,” siger bestyrelsesformand Merete Due Paarup i en pressemeddelelse i dag.

Den yngste kvindelige professor i Danmark

Lene Tanggaard kommer senest fra en stilling som viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet. Med en titel som cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2000 har hun igennem sin karriere forsket i kreativitet, læring og innovation, blandt andet i psykologiske fænomeners opståen og kreative undervisningsforsøg, ligesom at hun har analyseret initiativer i uddannelsessystemet samt anderledes organisations- og ledelsestilgange i dansk industri.

Derudover har hun udgivet flere bøger om kreativitet og herunder fået overrakt flere priser. Både som Årets Forfatter ved Aalborg Universitetsforlag i 2009, Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris i 2012 og Gyldendals Formidlingspris sammen med Svend Brinkmann i 2015. For ikke at tale om, at Lene Tanggaard kan bryste sig af at være den yngste danske kvinde nogensinde, der er blevet udnævnt professor, da hun fik titlen i 2008, 34 år gammel.

“Jeg er sikker på, at Lene Tanggaard med sine kommunikative evner, sin viden om kreativitet og innovative processer, sin evne og optagethed af at spotte og udvikle talent og ikke mindst sit indgående kendskab til uddannelse og forskning er den helt rigtige til at sætte retning for Designskolen Kolding,” fortsætter Merete Due Paarup.

I rollen som rektor skal hun varetage den daglige ledelse af skolen og herunder være tovholder på projektet om at styrke og udvikle Designskolen Koldings uddannelser, videngrundlag og samarbejder med det omgivende samfund.

Lene Tanggaard tilknyttes Designskolen Kolding den 1. november 2019, men sætter sig officielt i rektorstolen den 1. januar 2020.

LÆS OGSÅ:

Forskningsprojekt peger på håndværk som middel til integration