Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Den amerikanske drøm er intakt: Ganni åbner sine første butikker i USA

Snart kan ’Ganni Girls’ på den anden side af Atlanten også besøge Ditte og Nicolaj Reffstrups farverige univers, når de åbner to butikker i USA til efteråret.
Snart kan ’Ganni Girls’ på den anden side af Atlanten også besøge Ditte og Nicolaj Reffstrups farverige univers, når de åbner to butikker i USA til efteråret.

Det er snart blevet en kliché at sige, at Ganni er en af vores allerstørste eksportsuccesseer herhjemme, når det kommer til mode. Men ikke desto mindre er det en passende beskrivelse af, hvad duoen Ditte og Nicolaj Reffstrup har opnået, siden de overtog mærket tilbage i 2009.

Gang på gang beviser de, at historien om Ganni langt fra har nået sit sidste kapitel. Senest med nyheden om, at en ny international CEO satte sig i direktørstolen. Efterfulgt af den om, at brandet endnu en gang har sat ny regnskabsrekord og i 2018 kunne sætte to streger under et imponerende overskud på 66 millioner kroner på bundlinjen.

Og nu tager Ganni endnu et syvmileskridt mod deres igangværende internationalisering med nyheden om, at brandet åbner sine første butikker i USA til efteråret.

“Ditte og jeg elsker begge USA og har mange gode minder fra roadtrips og vilde eventyr derovre. Der eksisterer en følelse af frihed og store drømme, som jeg finder meget appellerende. Da vi kommer fra en mindre, mere homogen – og på nogle punkter mere forudsigelig – kultur, ser vi USA som en smeltedigel af kreativitet og diversitet, som har inspireret os i mange år. Det har altid været vores mål at skabe et københavnerbrand med globale ambitioner, og disse to nye butikker føles som en spændende nyt skridt i den retning,” fortæller Nicolaj Reffstrup i en pressemeddelelse.

Fra øst til vest

De to nye flagskibsbutikker bliver Gannis første selvstændige af slagsen udenfor Europa. På nuværende tidspunkt drives 22 butikker på tværs af Danmark, Norge og Sverige, ligesom at også en London-butik er på tegnebrættet.

Det bliver dog ikke første gang, at de amerikanske ’Ganni Girls’ kan få fingrene i de populære, danske designs, da brandet allerede sidste år, til stor begejstring for mange, lancerede shipping til USA fra deres webshop. Derudover er brandet repræsenteret gennem flere retailpartnere, herunder Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Nordstrom Space, Totokaelo, Shopbop, FortyFiveTen, Intermix, Net-a-porter og Hirshleifers.

De to nye butikker vil dække både øst- og vestkysten med adresserne 40 Mercer Street, SoHo, New York og 9004 Melrose Avenue, West Hollywood, Los Angeles. Nærmere detaljer om åbningen offentliggøres i de kommende måneder.