Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
No Frills by Mother of Pearl
Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

En ny lille perle på den københavnske showscene

Britiske Mother of Pearl viste, hvad det for alvor betyder at skære en præsentation ind til benet. Men deres bæredygtige vision og styles står overbevisende nok i sig selv.
Britiske Mother of Pearl viste, hvad det for alvor betyder at skære en præsentation ind til benet. Men deres bæredygtige vision og styles står overbevisende nok i sig selv.

Mother of Pearl, No Frills, &Tradition, tirsdag den 29. januar, klokken 9.00.

Der hersker ingen tvivl om, at denne – og forhåbentligt alle fremtidige udgaver af Copenhagen Fashion Week – står i den bæredygtige modes tegn. Det blev også markeret tydeligt af sæsonens åbningsshow, der dog mest af alt var en lille capsule-præsentation, fra det britiske brand Mother of Pearl.

No Frills, som kollektionen hedder, er en introduktion af brandets bæredygtige fokus på økologiske materialer, minimalt brug af kemikalier, reduceret CO2-udslip og social ansvarlighed. Men det er også brandets introduktion på den danske modescene – en scene, de har valgt helt bevidst udfra, at de ser Copenhagen Fashion Week som tidens mest bæredygtige modeuge – foruden den positive hype, København har som by og modeby, tør man nok godt bemærke.

Som der er lagt op til med kollektionens navn, var også selve præsentationen, eventet, barberet for overflødige detaljer og den slags småserveringer, blomsterdekorationer og så videre, der næsten er mere regel end undtagelse til modebranchens mange events. I stedet stod de seks modeller på en hvid løber af papir, der viste, hvilke materialer tøjet var lavet af.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Men de seks styles var i sig selv ikke uden frills. Båret frem af de casual, men aldrig slaskede snit, var blandt andet frakken, der må siges at være en signaturstyle fra brandet kendetegnet af ærmer, der er påsat med store rynkedetaljer og de hvide perler, der figurerer på stort set alle brandets styles. Der var den dobbeltradede jakke – også med perleknapperne – tilsat vide silkebukser med svagt indvævet mønster, en jakke med dropped shoulders og et delikat, kropsnært sæt af storprikket lyocel med nederdel og skjorte og en hvid, easy-to-wear skjortekjole. Begge med brede, stivede trompetformede manchetter, der ligesom perledetaljerne løber igen i brandets kollektioner. Silhuetterne formede sig blødt over skuldre og krop og sluttede i kunstfærdige spidse sko med overdådige sløjfer og ikke overraskende – perledetaljer.

Det hele så fint underspillet, på kanten til det skødesløse, men aldrig uden at miste den luksuriøse ekstravagance, der gør tøjet – og i særdeleshed tøjets bæredygtige vision – interessant.

Om end undertegnede gerne ville have set lidt mere show eller bare lidt flere looks for at komme mere under huden på Mother of Pearl, så understregede brandet navnet på sin kollektion og den bæredygtige vision, der har ført dem til Copenhagen Fashion Week: No Frills. Og mon ikke vi får dem at se igen. Det håber jeg, for de er absolut et kærkomment bud på miljøvenlig mode, der er elegant, nemt at bruge og alligevel med tilstrækkeligt af de opsigtsvækkende detaljer, der gør dem passende til den internationale modeby, København er blevet.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Se hele kollektionen her.

Mother of Pearl: “I København er passionen for bæredygtig mode størst”