Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Efter næsten seks år i stolen forlader Henrik Aaen Kastberg rollen som administrerende direktør i Noa Noa.
Alle nyheder, Indland, Navne

Noa Noa udskifter CEO: “Der er behov for nye kræfter”

Efter næsten seks år i stolen forlader Henrik Aaen Kastberg rollen som administrerende direktør i det danske mærke. Hans afløsere er fundet internt.
Efter næsten seks år i stolen forlader Henrik Aaen Kastberg rollen som administrerende direktør i det danske mærke. Hans afløsere er fundet internt.

De sidste mange år har ikke været sjove for det danske mærke Noa Noa. Flere regnskaber med blødende røde tal på bundlinjen har medført adskillelige butikslukninger, heriblandt 16 af slagsen bare i 2016. Endnu værre så det ud i 2015, hvor intet mindre end 38 butikker blev lukket. Og det kom ellers efter en god stime inden finanskrisen, da brandet i 2007 kunne fremlægge et overskud på 160 millioner før skat.

Det har nu fået Noa Noas bestyrelse til at gribe til handling, hvilket har medført en udskiftning i topledelsen: Henrik Aaen Kastberg stopper nu efter næsten seks år ved roret som administrerende direktør. Det fremgår af virksomhedens opgørelse i CVR-registeret.

“Bestyrelsen har indgået en aftale med den administrerende direktør om hans fratrædelse, fordi der er behov for nye kræfter i spidsen for Noa Noa. Den afgående direktør har loyalt navigeret Noa Noa gennem en svær tid, men det er bestyrelsens vurdering, at det fremover kan gøres bedre med nye perspektiver på markedet og dets muligheder,” udtaler virksomhedens bestyrelsesformand, Jørgen Nielsen, i en skriftlig kommentar til Detailfolk, der har fået bekræftet nyheden hos virksomheden i dag.

Til at afløse Henrik Aaen Kastberg står finansdirektør Steen Kristiansen og kommerciel direktør Nanna von Cotta Schønberg, som, ifølge Detailfolk, fremover skal lede virksomheden i fællesskab.

I årsregnskabet for 2017 havde Noa Noa et underskud på mere end 48 millioner kroner. Dog kunne man i ledelsesberetning læse, at det vurderedes at både kollektionerne og brandet var ved at være tilbage på rette spor med en positiv udvikling i især detailomsætningen.

Noa Noas regnskab for 2018 er endnu ikke offentliggjort.