Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Noa Noa færdig med butikslukninger

Noa Noa har lukket 16 butikker i år, men administrerende direktør, Henrik Aaen Kastberg, vurderer, at brandet er på vej på rette kurs.
Noa Noa har lukket 16 butikker i år, men administrerende direktør, Henrik Aaen Kastberg, vurderer, at brandet er på vej på rette kurs.

Tiden er en anden end dengang, hvor Noa Noa havde et overskud på over 600 mio. kr. og 150 selvstændige butikker i verden.

Noa Noa har de sidste fem år tabt 150 mio. kr. og været nødsaget til at lukke 16 butikker i 2016 og 38 i 2015. De nye ejere, Christian Riisberg og Gustaf Öhrn, satte derfor gang i en redningsplan, der begynder at vise tegn på positive resultater. Blandt andet er omsætningen i Noa Noa-butikker ældre end et år stigende for første gang i mange år, skriver Finans. Desværre har de hårde år også betydet, at 40% af medarbejderstaben i Noa Noas administration er afskediget de seneste par år.

Noa Noas administrerende direktør, Henrik Aaen Kastberg, fortæller derudover til Finans, at virksomheden er på vej tilbage til rødderne med brandet og står med en sundere forretning end for to år siden. Han vurderer også, at de ikke behøver lukke flere butikker lige foreløbig.

Noa Noa har på nuværende tidspunkt 76 butikker, hvoraf cirka halvdelen er franchise og resten er egne butikker. De restende butikker er monobrand, men Henrik Aaen Kastberg fortæller til Finans, at mærket i de kommende år vil ud i flere multibrand-butikker. Noa Noa vil i højere grad satse på engrossalg.

En anden del af omstillingsprocessen bestod tilbage i 2015 i at få Rikke Wienmann Mai som Head of Design.