Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

Her er de nominerede til Magasin Fashion Prize 2018

De nominerede til årets Magasin du Nord Fashion Prize er netop blevet afsløret.
De nominerede til årets Magasin du Nord Fashion Prize er netop blevet afsløret.

En stor del af den danske modepresse var mødt op, da Magasin du Nord Fonden havde indkaldt til pressemøde på Matrikel 1 i København for at afsløre de nominerede til årets Magasin du Nord Fashion Prize.

Prisen, der blev stiftet tilbage i 2012, er på 500.000 kr. og kan derfor have en afgørende betydning for den vindende designer. Sidste år vandt Lærke Andersen og året før Cecilie Bahnsen. Også Tonsure, Mark Kenly Domino Tan, Anne Sofie Madsen og Peter Jensen har modtaget den betydningsfulde pris, som er drevet af Magasin-arving Nina Wedell-Wedellsborg, der står bag fonden sammen med sin bror, Ditlev Wedell-Wedellsborg og Christian E. Kampmann.

I år havde den danske jury, der består af repræsentanter af den danske presse, indkøbere, presse og brands, peget på tre brands til at gå videre i konkurrencen.

De tre nominerede brands er Blanche, Emilie Helmstedt og Hyun Mi Nielsen.

Blanche blev stiftet i 2017 af Melissa Bech og Mette Fredin og har især fokus på den bæredygtige produktion og deminstyles. De fik under Copenhagen Fashion Week SS19 opmærksomhed for diversiteten i deres cast af modeller, der viste, hvordan deres kollektion passer til mange typer af kvindekroppe – et andet vigtigt fokusområde for brandet.

Emilie Helmstedt er den yngste blandt designerne, der debuterede under den netop overståede Copenhagen Fashion Week med sit show i Operaen på Christiania. Hendes stærke fokus ligger på printet silke, som hun bruger til sine – nu udvidede – kollektioner af loungewear; pyjamasser, camisoles, hatte og kjoler.

Christine Hyun Mi Nielsen har indtil nu været et forholdsvist ukendt ansigt i den danske modebranche, da hendes karriere  har udspillet sig på den internationale bane i Paris og London. Her har hun haft betydningsfulde ansættelser i huse og for designere som Alexander McQueen, Burberry Prorsum og Givenchy inden hun for to år siden besluttede at stifte sit eget brand Hyun Mi Nielsen. Hun har hidtil vist på Haute Couture-ugen i Paris, men viser denne september en præsentation med sin Prêt-a-Porter-linje i Paris under modeugen.

Vinderen bliver fundet til et arrangement den 25. oktober 2018.