Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Royal modemanifestation og ny magasinlukning. Her er Ugen i mode

Megan Markle slår et slag for stærke designere i modebranchen, Interview Magazine lukker og slukker og Becksöndergaard samarbejder med Dansk Kvindesamfund.
Megan Markle slår et slag for stærke designere i modebranchen, Interview Magazine lukker og slukker og Becksöndergaard samarbejder med Dansk Kvindesamfund.

Royal manifestation

Sidste weekend var der mange der holdt vejret, da Prins Harry skulle have sin Miss Markle. For hvem havde designet hendes kjole? Det var, som de fleste interesserede nok godt ved på nuværende tidspunkt, Clare Waight Keller, Kreativ Direktør hos Givenchy, der havde fået æren. Senere på aftenen skiftede prinsessen Givenchy’en og det fem meter lange, blomsterbesatte slør ud med en enkel og meget elegant Stella McCartney-halterneck i hvid silke. At Megan Markle har en feministisk og bæredygtig agenda, manifisterede hun på fineste vis – og vi bifalder valget af stærke og selvstændige kvindelige designere.

Ikonisk magasin har skrevet sidste side

Blot ét år inden Interview Magazine kan fejre sin 50 års fødselsdag lukker det. Magasinet, der blev stiftet af Andy Warhol i 1969, blev i sine tidlige hey-days kaldt ’The crystal ball of Pop’ og var karakteriseret af Warhols dekadente skare af society-tilhængere på ’The Factory’ og Studio 54, men har i de senere år haft sit fokus på mode som udstillingsvindue for blandt andet stylister og fotografer. Her på redaktionen er vi triste over at se endnu et printmagasin – og især et så historisk et som Interview Magazine – dreje nøglen om.

For kvinder og børn og lighed for alle

Accessoriesbrandet Becksöndergaard har i samarbejde med Dansk Kvindesamfund designet en T-shirt for at skabe opmærksomhed og økonomisk støtte til hjælpeorganisationens nye københavnske krisecenter for gravide og kvinder med små børn. På T-shirten er håndskrevet ordet Equality, hvilket er en hyldest til ‘Tegneskolen for Kvinder’ på H.C. Andersens Boulevard, som Dansk Kvindesamfund stiftede i 1875, som en af de første uddannelsesinstitutioner for kvinder i Danmark – og det sted, hvor krisecentret ligger.

T-shirten kan købes fra slut maj og overskuddet går ubeskåret til centret og dets arbejde.

Jane Kønig på herrescenen

Torsdag aften lancerede Jane Kønig en teaser til sit seneste tiltag, King Jane – en smykkekollektion til mænd. Dette skete til Søren Le Schmidts debutshow, da de to sammen står bag en Friendship Necklace. King Jane bliver fremover et underbrand til Jane Kønig og vil blive solgt online og i butikkerne fra august 2018.

Sommer pop-up

Det danske brand Schulz By Crowd går sommeren i møde med en pop-up butik på Jægersborggade på Nørrebro i København. Butikken har åbent fra den 28. maj til den 10. juni, hvor man kan få et kig på brandets tøj, der tro mod deres oprindelige forretningskoncept er skabt med input fra et ’crowd’ af eksterne uafhængige designere, der hver især har budt ind med forskellige ideer til kollektionen.

Nicolas Ghesquière går ingen steder

I en tid, hvor modedesignere skifter job som aldrig før, kom det faktisk som en overraskelse, da Louis Vuitton i denne uge annoncerede, at de har forlænget kontrakten med deres kreative direktør Nicolas Ghesquière. Designeren, der har været i modehuset siden 2013, fortsætter altså med at slå sine kreative folder hos Louis Vuitton, trods rygter om at LVMHs Bernard Arnault var på udkig efter en ny chefdesigner.

NYT OM NAVNE

Ny Design Manager hos 2nd Day

Hos 2NDDAY har man ansat Cecilia Bruno Jessen som ny Design Manager. Cecilia er et velkendt navn i huset, hvor hun har været ansat som designer både for 2nd Day og for Day Birger et Mikkelsen. Hun har sin uddannelse fra Fashion Design Akademiet og har desuden tidligere designet for blandt andet Only og Jackpot.

Ny CFO hos Shoe the Bear

Få dage inden Shoe the Bear meldte ud, at de var blevet opkøbt af Soya Concept A/S, annoncerede de ansættelsen af Helge Guldbrandt Schramm som ny CFO. Brandets omsætning er steget over 155 procent over de seneste tre år, og Helge Guldbrandt Schramm skal med sin stærke økonomiske erfaring fra tidligere jobs som Head of Procurement Performance i Vestas Global Finance og Head of Finance for den danske Olie- og Gas-division i Dong Energy, være med til at løfte Shoe the Bears udvikling videre.