Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Bikinisamarbejde skal minimere behov for engangshygiejneprodukter: “Det handler om at løse et reelt problem”

Badetøjsbrandet Copenhagen Cartel og undertøjsbrandet Flow Intimates er gået sammen om at skabe en innovativ løsning af badetøj for kvinder.
Badetøjsbrandet Copenhagen Cartel og undertøjsbrandet Flow Intimates er gået sammen om at skabe en innovativ løsning af badetøj for kvinder.

Modebranchen er kendt for at producere meget affald, men hvad hvis man kunne skabe tøj, som reducerer behovet for affald? Det har Copenhagen Cartel og Flow Intimates undersøgt i et netop lanceret samarbejde, hvor de har forenet begge brands’ spidskompetencer i en bikini med indbygget menstruationstrusse. Med bikiniunderdelen kan menstruerende hoppe i vandet uden at skulle bekymre sig om tamponer, bind eller risikoen for at bløde igennem.

“Kollektionen er en fejring af alle menstruerende. Vi skal have plads til sjov og leg i vandet – også når vi menstruerer. Og vi håber, at vores kollektion kan klæde menstruerende på med en følelse af frihed, støtte og selvtillid. Vi har nørdet pasform – det tekniske aspekt lige så. Vores kollektion skal være skøn alle dage i en cyklus – særligt når man bløder,” fortæller Cathrine Widunok Wichmand, CEO og stifter af Flow Intimates, i en pressemeddelelse.

Flow Intimates har siden 2021 skabt menstruationstrusser, der er et genanvedeligt alternativ til menstruationsbind, og som med et indbygget trelagsbind “giver muligheden for at bløde frit i trussen uden at skulle bruge tamponer eller bind,” som virksomheden selv formulerer det. Nu er teknologien overført til en bikiniunderdel, der med tre absoberende lag “sikrer, at vand holdes ude og menstruationsblod indesluttes.”

“Vores partnerskab handler ikke kun om design; det handler om at løse et reelt problem. Ved at indse et fælles behov og et fælles ønske om at styrke kvinder hver dag i måneden, begav vi os ud på en fælles rejse for at skabe menstruationsbadetøj,” fortæller Katrine Lee Larsen, stifter af badetøjsbrandet Copenhagen Cartel, yderligere om det nye samarbejde.