Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Rekordregnskab fra Konges Sløjd “er kun begyndelsen”

Børnebrandet Konges Sløjd fortsætter væksten med rekordregnskab, nyetableret amerikansk afdeling og ny administrerende direktør.
Børnebrandet Konges Sløjd fortsætter væksten med rekordregnskab, nyetableret amerikansk afdeling og ny administrerende direktør.

“Konges Sløjd er vokset massivt over de sidste par år, men aldrig til et punkt, hvor vi har mistet os selv og vores position i dette evigt skiftende marked. Faktisk virker det til, at vi er stærkere end nogensinde. I år alene har vi åbnet et amerikansk kontor og styrket vores strategiske position på nye globale markeder, vi har fået nye partnere og nøglemarkeder, og vi har udvidet vores organisation.”

Sådan lyder det fra Emilie Konge Breindal i det indledende “kærlighedsbrev”, hun har skrevet i det seneste regnskab fra børnebrandet Konges Sløjd, som hun er grundlægger og kreativ direktør i. Kærlighedsbrevet er dedikeret til brandet i anledning af, at hun i februar trådte ud af stillingen som administrerende direktør efter ni år og helligede sig til den kreative i rolle i den støt voksende virksomhed. Siden februar har det således været Jesper Wærum Schreiber, der har varetaget rollen som administrerende direktør.

Og at Konges Sløjd er vokset massivt, som Emilie Konge Breindal skriver i brevet, er ingen overdrivelse. Ser man bare på de sidste fem år, har det ene resultat overgået det andet, og for regnskabsåret 2023 topper det altså med lige under 65,3 millioner kroner efter skat. I 2022 lå resultatet efter skat på lige over 51,6 millioner kroner. Ser man på antallet af medarbejdere, ser man samme historie om et voksende brand, hvor virksomheden er gået fra at have otte ansatte i 2019 til 77 i 2023.

Og med den nyligt etablerede amerikanske afdeling – Konges Sløjd Inc. – ser det ud til, at væksten forventes at fortsætte. Afdelingen skal medvirke til at få dem yderligere etableret på flere internationale markeder, herunder de tæt på hundrede lande, Konges Sløjd allerede opererer i. Som Emilie Konge Breindal afslutter sit brev i regnskabet:

“Jeg er så spændt på det kommende år. Mærk jer mine ord: det her er kun begyndelsen.”