Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs

Podcastserie: En modebranche i forandring

Hvordan skaber man forandring i modebranchen? Over tre episoder undersøger vi sammen med brands og eksperter i tre veje til en mere ansvarlig branche. Mød blandt andre Ganni, Aiayu & Andersen-Andersen.
Hvordan skaber man forandring i modebranchen? Over tre episoder undersøger vi sammen med brands og eksperter i tre veje til en mere ansvarlig branche. Mød blandt andre Ganni, Aiayu & Andersen-Andersen.Første afsnit af podcastserien ‘En modebranche i forandring’ beskæftiger sig med kvalitet. Hvilken rolle spiller kvalitet for modevirksomhederne, og hvordan indgår det i forbrugsvanerne? Her taler vi med Cathrine Andersen, administrerende direktør i Andersen-Andersen, Marie Mustelin, politisk konsulent i Dansk Erhverv, og lektor og ph.d. Malene Harsaae, VIA University College, om det svært definerbare kvalitetsbegreb og dens indflydelse på modebranchen.

Andet afsnit beskæftiger sig med tematikkerne inklusion og diversitet. Hvordan påvirker disse begreber modebranchen, og hvilke tiltag gør virksomhederne, brancheorganisationerne og designskolerne for at omfavne dem? Vi har talt med Ditte Reffstrup, kreativ direktør og medejer af Ganni, lektor fra KEA Asta Veisig Baggesen, programleder på Designskolen Kolding Christel Arnevik samt CEO i Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark for at få en bedre forståelse for vigtigheden af inklusion og diversitet i modebranchen.

Tredje og sidste afsnit af podcast-serien handler om, at modebranchen skal skabe mere balance med planeten. Hvilke forbehold bliver der taget for at sikre en dybdegående ændring i virksomhederne, på designskolerne og i europæisk politik, som sørger for at modebranchen er i bedre balance med planeten? Det har vi talt om med Maria Høgh Heilmann, kreativ direktør og grundlægger i Aiayu, professor fra Det Kongelige Akademi Ida Engholm og EU-politiker Pernille Weiss.

Podcasten er blevet til i samarbejde med Designskolen Kolding og Lifestyle & Design Cluster.

Hør podcasten nu på Spotify, Apple Podcast og Podimo.