Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs

Pandora er et skridt nærmere mål om at være klimaneutral i 2040

Ved at udfase brugen af nyudvundet guld og sølv og i stedet bruge genanvendte ædelmetaller sparer Pandora sig selv for udledningen af 58.000 kilo CO2 årligt.
Ved at udfase brugen af nyudvundet guld og sølv og i stedet bruge genanvendte ædelmetaller sparer Pandora sig selv for udledningen af 58.000 kilo CO2 årligt.

I 2021 afgav Pandora et løfte om at ville være klimaneutrale på tværs af hele værdikæden i år 2040. Som et led i den strategi satte de et mål om at udskifte al brug af nyt sølv og guld med genanvendt sølv og guld inden 2025. Og det mål har de nu indført – mere end et år før målet. Men fordi Pandora ligger inde med et lager af nyudvundet sølv og guld, vil der være en overgangsperiode, før alle virksomhedens nyproducerede smykker udelukkende er lavet af genanvendt sølv og guld. I 2023 bestod 97 procent af Pandoras produktion af genanvendt sølv og guld, mens produktionen i løbet af 2024 vil overgå til at 100 procent genanvendt sølv og guld.

“Ædelmetaller kan genanvendes uendeligt uden at svække kvaliteten. Sølv, som oprindeligt er udgravet for århundreder siden, er så godt som nyt, og forbedrede genanvendelsesmetoder kan reducere smykkeindustriens klimaaftryk betydeligt,” fortæller CEO i Pandora Alexander Lacik i en pressemeddelelse.

Det forbedrede klimaaftryk betyder for Pandoras vedkommende, at de vil komme til at udlede omkring 58.000 kilo CO2 mindre om året. Ifølge Pandoras pressemeddelelse er kulstofsaftrykket for genanvendt sølv en tredjedel af nyudvundet sølvs, mens genanvendelse af guld udsender mindre end én procent af minedriften af nyt gulds kulstofemissioner. For smykkevirksomheder er der altså rigtig meget at hente på CO2-regnskabet, hvis man vender blikket mod genanvendte ædelmetaller. Guld og sølv er de mest anvendte ædelmetaller i Pandoras smykker.