Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24

3 shows, der gjorde catwalk til performance

Spoken words, raves og 80'er muser gjorde tre af modeugens shows til performative oplevelser.
Spoken words, raves og 80'er muser gjorde tre af modeugens shows til performative oplevelser.

Nicklas Skovgaards 1980’er-muser åbner modeugen

Nicklas Skovgaard, mandag den 29. januar 2024 klokken 15.00, Helligåndshuset

Æren af at åbne Copenhagen Fashion Week med modeugens første show lå denne sæson hos det unge talent Nicklas Skovgaard, der sidste sæson debuterede med show, der var lige dele design og performance art – et show, der velfortjent vandt ham nomineringerne som ’Årets nye navn’ og ’Årets modebegivenhed’ til ELLE Awards i september. Derfor var der også høje forventninger til dagens show, og de blev indfriet – i hvert fald på nogle punkter. 

Det er hos tre muser fra 1980’erne, at Nicklas Skovgaard denne sæson har hentet sin inspiration. Melanie Griffiths karakter Tess McGill i filmklassikeren Working Girl. Sangerinden Lecia Jønsson fra den danske pop-duo Laban. Og ikke mindst hans mor, Annie, i den tid, hvor hun blev uddannet aerobic instruktør i London i 1980’erne – også en klassiker fra årtiet. Tre forskellige liv og professioner smeltet sammen i én garderobe. Læs hele anmeldelsen her.

Nicklas Skovgaard AW24, James Cochrane
Nicklas Skovgaard AW24 / Foto: James Cochrane

Alectra Rothschilds debutshow beviste, at ikke alt tøj behøver at være til alle

Alectra Rothschild / Masculina, mandag den 29. januar klokken 16.00, The Lab

Nogle gange kan det være en god ting, at der er mere at sige om showet end kollektionen, andre gange kan det være… mindre godt. Men i tilfældet med Alectra Rothschilds debutshow under Copenhagen Fashion Week er det helt bestemt en god ting. For lad mig starte med at sige: vi var ikke bare inviteret til show, vi var inviteret til fest. En hyldest af at være lige netop den, du er.

Og det kan måske lyde banalt, men for Alectra Rothschild har vejen til at kunne være, den hun er og gerne vil være, ikke været helt så lige til. Som transkønnet har det taget lidt længere tid at ankomme i den krop og det selv, hun er i nu. Derfor var navnet på kollektionen også ’The Rebirth Carry’, og omdrejningspunktet var netop at blive genfødt og ankomme i sin krop, i sig selv. Læs hele anmeldelsen her.

ALECTRA ROTHSCHILD / MASCULINA AW24
Alectra Rothschild / Masculina AW24 / Foto: James Cochrane

Blød komfort og tryghed fra Stamm

Stamm, tirsdag den 30. januar 2024 klokken 15.00, Copenhagen Contemporary

Der er tre ord, der presser sig på, i beskrivelsen af Stamms AW24-kollektion: blødt, sejt, kæmpestort. Showet startede med tre indgange med bløde jakker, fordoblede i størrelsen på alle leder og kanter. Proportionerne svarede til børnehavebørn i deres fædres jakker, og det gav en øjeblikkelig følelse af komfort og nostalgi. Og netop den følelse virkede til at blive jagtet igennem hele kollektionen.

Under showet optrådte Ephraim Raiden Rose med sine spoken words, som italesatte hverdagens rutiner, men også den pause fra rutinen, som mange af os ofte trænger til, og som Stamm giver sit bud på: De store hætter, enorme silhuetter og dunfyld på dunfyld kan virke som en airbag mod det kaos, der hersker med konflikter, kriser og krig, hvor end man ser hen. Læs anmeldelsen her.

Stamm AW24 / Foto: James Cochrane