Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24, Modeuge

Blød komfort og tryghed fra Stamm

Verdens kriser står i kø, og det har påvirket Elisabet Stamm, som med sin AW24-kollektion kommer med en blød og kærlig opfordring til at tage en pause og huske komforten i hverdagen.
Verdens kriser står i kø, og det har påvirket Elisabet Stamm, som med sin AW24-kollektion kommer med en blød og kærlig opfordring til at tage en pause og huske komforten i hverdagen.

READ THE ENGLISH VERSION HERE

Stamm, Tirsdag den 30. januar 2024 klokken 15.00, Copenhagen Contemporary

Der er tre ord, der presser sig på, i beskrivelsen af Stamms AW24-kollektion: blødt, sejt, kæmpestort. Showet startede med tre indgange med bløde jakker, fordoblede i størrelsen på alle leder og kanter. Proportionerne svarede til børnehavebørn i deres fædres jakker, og det gav en øjeblikkelig følelse af komfort og nostalgi. Og netop den følelse virkede til at blive jagtet igennem hele kollektionen.

Under showet optrådte Ephraim Raiden Rose med sine spoken words, som italesatte hverdagens rutiner, men også den pause fra rutinen, som mange af os ofte trænger til, og som Stamm giver sit bud på: De store hætter, enorme silhuetter og dunfyld på dunfyld kan virke som en airbag mod det kaos, der hersker med konflikter, kriser og krig, hvor end man ser hen.

En stor, sort kåbe linet med puder i forskellige farver gav indtrykket af at modellen havde svøbt sig i hele sin seng. Noget, vi nok er mange, som har haft lyst til med de sidste måneders kulde, storm og uendelige influenzaer. Samme følelse blev oversat i en måske mere brugbar og helt sikkert mere elegant version i den gulvlange, hvide pufferkåbe – ligeledes med kæmpe hætte til afskærmning og put.

Men der var også masser i kollektionen, som var fritaget for de massive mængder af dunfyld. Der var Stamms velkendte tracksuits med brede, brede ben, der var mere denim, end vi før har set fra brandet. Det fungerede særligt godt i en afbleget version på forstørrede jakker og løse bukser. Også en ultrablød frotté var blevet en del af kollektionen – ifølge pressemeddelelsen var Elisabet Stamm stødt på et håndklæde på et hotel i Hong Kong med teksten ’Good Fortune’ under arbejdet med kollektionen og var blevet inspireret. Med frottéen skulle trangen til at svøbe sig i alle hotelværelsets lækre tekstiler afhjælpes af ekstra bløde sweatsuits med ordet ’POTENTIAL’ broderet over brystet.

Farvepaletten for kollektionen var også mere nedtonet, end vi er vant til fra Stamm. Hvide, grå og sorte toner med elementer i en sart grøn. Og så var der enkelte strejf af en skarp Netto-gul på en jakke og en t-shirt. Og på en form for indkøbsnet, som lignede netop optrevlede Netto-poser – igen gav et nik til hverdagens rutiner – der endnu engang blev understreget af Ephraim Raiden Rose’s tekst:

“That’s the routine. NETTO – MUSEUM – SVANTE’S SCHOOL – HOME. NETTO – MUSEUM – SVANTE’S SCHOOL – HOME. That’s the routine.”

Og hvor mange af os kan ikke relatere til følelsen af at blive fanget i den rutine? Have svært ved at bryde ud og gør noget ekstraordinært? Netop derfor har Elisabet Stamm også kaldt denne kollektion ’ Extra order on the extra ordinary’. De ekstraordinært store silhuetter, de ekstraordinært bløde frottétrøjer, de ekstraordinært cool looks. Det vi nok kan trænge til at blive mindet om en gang i mellem: lige at tage en ekstra portion af det ekstraordinære.

“Take your time to figure it out, you don’t have time to not pause.”

Du kan nedenfor se et udvalg af billeder fra showet. Se hele kollektionen her.