Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
OpéraSport AW24
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24, Modeuge

OpéraSport har fundet sin signatur i kontrasternes møde

OpéraSport inviterede i Operaen til dagens show, hvor de med feminine silhuetter og varme lag fik cementeret, hvilket brand de vil være.
OpéraSport inviterede i Operaen til dagens show, hvor de med feminine silhuetter og varme lag fik cementeret, hvilket brand de vil være.

READ THE ENGLISH VERSION HERE

OpéraSport, onsdag den 31. januar 2024 klokken 11.00, Operaen

OpéraSport er all about kontraster. Alene i navnet, som lægger op til at blande det finkulturelle med det aktive, har du allerede en ledetråd til brandets DNA. I dag havde de – meget oplagt – inviteret til show i Operaen, og med det kunne det på en eller anden måde gå to veje. Ville de skrue op for Opéra-delen og blende endnu mere ind i den smukke foyer? Eller ville de skrue op for kontrasten og præstere en endnu mere sporty kollektion? De endte midt i mikset, hvor de virkelig befinder sig godt, hvor kontrasterne arbejder sammen i den signaturstil, som Awa Malina og Stephanie Gundelach nu endelig har fået slået fast for brandet.

Og den signaturstil består blandt andet af kvaliteter som genanvendt silke og uld og bio-læder, smalle silhuetter med en masse fine rynkebånd, bindebånd og ofte asymmetriske detaljer. Tøjet er simpelt, men stadig med pyntedetaljer, så det ikke bliver kedeligt eller noget, vi kan få hos hundrede andre brands. Det er feminint og opdateret, og vi fik i hvert fald afgjort, at vi stadig ikke har set det sidste til de stofroser, der har præget mange modeinfluenceres halse, tasker, sko og liv det sidste års tid – i hvert fald ikke hvis det står til OpéraSport.

Ved første øjekast kunne kollektionen næsten ligne en sommerkollektion med en hvid kjole, lys, printet silkenederdel, sømandsstribet polobluse og en cremefarvet, mønsterquiltet jakke. Egentlig meget lækkert og skødesløst, og da skandinavisk mode også kan bygges af lag-på-lag, så er det egentlig dejligt at se items, som kan bruges året rundt – og lægge op til at de ting, vi investerer i bruger vi længe og året rundt. 

Og til den isvind, der hersker i de her dage, har OpéraSport også sørget for et dejligt varmt, tykt og vindtæt yderste lag. Det kom i form af en lang, sort, quiltet læderfrakke, og den lille, bamsebrune faux fur-cape for ekstra varme om skuldrene – noget vi i øvrigt har set flere eksempler på denne sæson. Et andet bud på overtøj var den lige så lange frakke helt i bamsepelsen i smalle sorte og brune paneler. Begge looks, som passede godt ind i Operaens klassiske omgivelser.

Den sorte, quiltede læder blev trukket i den mere sporty retning i et par ballekorte hotpants, sat sammen med en tynd hvid rullekrave. Et rigtig godt look til no pants-trenden, hvis man trods alt ikke er helt klar til at have strømpebukser og intet andet på. Et sæt med jakke og bukser i en lys dueblå ramte også smukt krydsningen mellem praktik og pynt. Med en bølget, oversize smock på for- og bagstykke af jakken, blev den smukt struktureret og førte de mange sammenrynkninger fra de andre looks over i et mere helstøbt tekstil.

Alt i alt var det en smuk og gennemført kollektion til kvinden, der gerne vil føle sig feminin og lækker uden at være for overpyntet. Der er detaljer uden overflod, og klassiske silhuetter med et tvist. Og med en meget, meget fyldt foyer i Operaen beviser brandet, der store tiltrækningskraft. Det er hverken for meget eller for lidt, hvor kontrasterne mødes og lander i det fine sweetspot, der er blevet deres. 

Du kan se et udvalg af billeder fra showet nedenfor. Se hele kollektionen her.

OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24
OpéraSport AW24