Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, NAVNENYT

Ny Stella Nova-CEO vil realisere B-corp-ambition

Carina Andreassen har netop overtaget roret fra Lili Denta, der fortsætter som CFO.
Carina Andreassen har netop overtaget roret fra Lili Denta, der fortsætter som CFO.

“Som ny CEO for Stella Nova vil mit primære fokus være at lede virksomheden ind i en ny fase af international vækst samt udvikling af vores online univers samtidig med, at vi har en sund bundlinje.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Stella Novas nye administrerende direktør, Carina Andreassen. Hun overtager stolen fra Lili Denta, der har været CEO siden 2021 og som nu i stedet dedikerer sig til rollen som CFO.

“I de senere år har jeg bestridt begge opgaver, men Stella Nova er nu vokset sig så stor, at der skal være fuld fokus på begge opgaver. Det har vi vidst et stykke tid, og derfor blev Carina for længe siden udpeget af bestyrelsen til at afløse mig som CEO, og hun har derfor igennem en længere periode fungeret som min skygge-CEO, og timingen med, at hun nu overtager det fulde ansvar som CEO fra årsskiftet, er helt perfekt,” supplerer Lili Denta.

Carina Andreassen er et kendt ansigt hos Stella Nova, hvor hun tidligere været ansat i otte år som både Operations & Supply Chain Manager og Indkøbschef. I 2014 forlod hun dog brandet og har i mellemtiden arbejdet for blandt andre Birger Christensen Collective-mærkerne Rotate og Remain. Siden 2021 har hun dog været tilbage i Stella Nova-regi.

Skal lede til en B-Corp-certificering i 2025

Og det ser da også ud til, at Lili Denta overdrager ansvaret for en virksomhed i god stand. Da Stella Nova i sommeren sidste år fremlagde regnskab for 2022, var det med budskabet, at “året 2022 blev et af de bedste i Stella Novas historie målt på alle parametre.”

Efter nogle hårde år med røde tal blev 2021 et vendepunkt og i 2022 blev bruttofortjenesten næsten fordoblet, og bundlinjen var vokset fra underskud til millionoverskud.

Udover at vækste virksomheden yderligere, bliver en af de vigtigste opgaver for Carina Andreassen som ny CEO at realisere ambitionen om at blive B-corp-certificeret i løbet af 2025.

”Med den certificering skal vi dokumentere, at der er handling bag de mange pæne ord. Arbejdet i og med Stella Nova kommer dermed også til at tjene et højere formål, noget jeg gerne vil stå i spidsen for,” siger Carina Andreassen afslutningsvist.