Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

The Soulfuls får millionstøtte til mentorprogram: “Det handler ikke kun om køn, men også om baggrund og etnicitet”

For at fremme The Soulfuls’ arbejde med inklusion og diversitet i Danmarks erhvervsliv støtter Tuborgfondet nu med 3,45 millioner kroner til mentorprogrammet ’Dreamers and Doers’.
For at fremme The Soulfuls’ arbejde med inklusion og diversitet i Danmarks erhvervsliv støtter Tuborgfondet nu med 3,45 millioner kroner til mentorprogrammet ’Dreamers and Doers’.

The Soulfuls har længe været med til at hjælpe unge kvinder med minoritetsbaggrund til at få foden indenfor i kreative brancher og kulturlivet. Det har de gjort med deres seksmåneders mentorforløb, hvor unge BIPOC-kvinder er blevet matchet med mentorer, som arbejder indenfor det felt, de unge kvinder er interesserede i. Nu har The Soulfuls fået 3,45 millioner kroner fra Tuborgfondet til at skabe endnu bedre og flere muligheder for unge kvinder – uanset deres baggrund.

Støtten fra Tuborgfondet går til mentorordningen ’Dreamers and Doers’, som er et treårigt mentorprogram, der “skal være med til at ændre narrativet om, hvem der har talent, og hvem der kan få foden indenfor,” som The Soulfuls skriver i en pressemeddelelse.

“Vi skal ændre måden vi opfatter kvalifikationer på. Måden vi ser på hinanden. Alt for mange diskrimineres, bevidst og ubevidst, og det er ikke bare et problem for den enkelte kvinde, men også et paradoks i forhold til den mangel på arbejdskraft, som store dele af erhvervs-Danmark står over for,” siger Aram Ostadian-Binai, The Soulfuls’ grundlægger og CEO, i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Det kræver, at der arbejdes meget mere med inklusion, og at vi gør det på en ny måde, og det er netop det, The Soulfuls’ program tilbyder. Dette initiativ skal ses som en mulighed for erhvervslivet til at forstå nye potentielle markedssegmenter, kunder og mest af alt talent. Det handler ikke kun om køn, men også om baggrund og etnicitet. Arbejdsgiverne skal forstå kvinder og deres perspektiver, så unge trives, og på den måde får den kreative branche og kulturlivet glæde af alt det, de kan.”

Hos Tuborgfondet ønsker de at støtte og fremme unges vej fra ungdomsliv til arbejdsliv, som de hjælper yderligere på vej med donationen til The Soulfuls.

“Det er vigtigt for et levende arbejdsmarked, at unge har mulighed for at byde ind med deres kompetencer og viden. Vi tror på, at mentorprogrammet ‘Dreamers and Doers’ vil styrke unges muligheder for at få en god start på arbejdslivet – og at indsatsen kan være med til at skabe mere inkluderende arbejdsfællesskaber. Vi glæder os til at følge projektet,” siger Pernille Brems, programansvarlig for Arbejdsmarked i Tuborgfondet.