Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

The Soulfuls lancerer nyt mentorprogram for BIPOC-kvinder

Programmet har til formål at nedbryde de strukturelle barrierer, som afholder kvindelige BIPOC-talenter fra at blive en del af mediebranchen, de kreative fag og iværksætteri.
Programmet har til formål at nedbryde de strukturelle barrierer, som afholder kvindelige BIPOC-talenter fra at blive en del af mediebranchen, de kreative fag og iværksætteri.

Minoriteter er gennem historien blevet ekskluderet fra mediebranchen, kreative fag og iværksætteri. Dét mener Aram Ostadian-Binai, der er direktør i The Soulfuls, som arbejder for ligestilling for unge og minoriserede kvinder.

“Folk ansætter dem, de kender og stoler på. Dem, som er nærmest i deres community. Det har selvfølgelig skabt en meget homogen kultur,” siger hun i forbindelse med lanceringen af et seks måneders mentorprogram, hvor 20 unge kvindelige BIPOC-talenter vil blive matchet med hver deres kvindelige mentor.

“Vi har brug for et mentorprogram som vores, fordi vejen ind til mediebranchen, de kreative fag og iværksætteri i dag er meget sløret,” fortæller Aram Ostadian-Binai og peger på, at det som udefrakommende kan være svært at få et overblik over de muligheder, der findes i de kreative brancher.

I løbet af programmet vil deltagerne få adgang til talks, workshops og individuelle vejledningstimer med en mentor. De vil blive guidet i at fastsætte konkrete karrieremål, udvide deres netværk og få en grundig introduktion til de brancher, som de søger ind i.

“Og hvis man tænker køn ind i det, så har de kreative fag været meget mandsdomineret. Nu er der begyndt at komme flere kvinder ind, og derfor giver det god mening, at de kvinder skal fungere som en indgang for andre kvinder gennem et mentorprogram,” siger hun.

Af de offentliggjorte mentorer er blandt andre Mitsuko Sato, kreativ chef i Space10, Amelia Hoy, skuespiller og skribent og Isabella Rose Davey, kommunikationschef i Copenhagen Fashion Week.

Rollemodeller er afgørende

Sidste år undersøgte Dansk Erhverv, hvad der afholder kvinder fra at vælge en karriere som iværksætter. Undersøgelsen viser, at den største barriere for unge kvinder i alderen 18-34 år er, at de ikke mener, de har de rette kompetencer. Og markant færre kvinder end mænd er i stand til at pege på rollemodeller af samme køn.

Aram Ostadian-Binai ser derfor mentorer og rollemodeller som afgørende for at lokke flere mangfoldige talenter til de kreative brancher, fordi de er med til at skabe en positiv opfattelse af, at det godt kan lade sig gøre, forklarer hun.

“Hvis du har den rigtige opfattelse af noget, så kan du også drømme mere klart om det. Og du kan drømme stort,” siger hun og opfordrer alle interesserede til at søge om at blive en del af programmet med mulighed for at få en mentor. Deadline for ansøgning er onsdag den 15. september 2021.

Du kan læse mere om mentorprogrammet her.

Sorte, brune og hvide skandinaver – er der plads til en farvet virkelighed?