Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

COP28: GFA vil sætte mode på den globale klimadagsorden med ny rapport

Global Fashion Agenda har i forbindelse med det igangværende klimatopmøde, COP28 i Dubai udgivet den nye version af rapporten GFA Monitor.
Global Fashion Agenda har i forbindelse med det igangværende klimatopmøde, COP28 i Dubai udgivet den nye version af rapporten GFA Monitor.

I går startede klimatopmødet COP28, der denne gang finder sted i Dubai fra 30. november til 12. december, hvor verdens ledere skal diskutere det globale fremskridt – eller manglen på samme. Og i den forbindelse har Global Fashion Agenda udgivet 2023-udgaven af deres rapport ’The GFA Monitor’.

En rapport, der har to konkrete formål; at præsentere branchens fremskridt i lyset af de fem prioriteringer fra deres årligt opdaterede Fashion CEO Agenda, samt at guide branchens ledere videre ved hjælp af ekspertindsigt, tilgængelige løsninger, konkrete handlingsforslag og dokumenterede best practices.

Det er anden gang, at GFA udgiver rapporten – og denne gang inkluderer den også nye retningslinjer og indsigt fra mere end 25 industriorganisationer, ligesom at man finder ny dataindsigt fra Fashion Industry Target Consultation – et projekt ledet af Global Fashion Agenda og FN’s miljøprogram – trukket fra over 900 deltagere fra branchen fordelt på 90 lande.

“Med valget om at lancere vores anden GFA Monitor på COP28 stræber vi efter at gøre status over de fremskridt, vi har været i stand til at måle på modeindustriens rejse mod at blive nettopositiv, understrege betydningen af modeindustriens bæredygtige transformation på den globale klimadagsorden og præsentere en klar vej fremad med dokumenterede løsninger, troværdige ressourcer og best practices i branchen,” lyder det i udgivelsen fra Global Fashion Agendas CEO, Federica Marchionni. Hun tilføjer:

“Uanset hvor du er på din bæredygtighedsrejse, håber jeg, at denne rapport giver dig værktøjerne til at mobilisere handling, måle forandringer og accelerere fremskridt mod en nettopositiv modeindustri.”

GFA afholder en session under COP28 dedikeret til modebranchen i ønsket om at sikre, at mode er på dagsordenen under det vigtige klimatopmøde. Det sker den 5. december kl. 16.30-17.45 GST.

Download hele GFA Monitor 2023 her.