Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK AW24, Modeuge

Sidste sæsons mest eksperimenterende show åbner, og festdronningerne lukker

Se den færdige showkalender for Copenhagen Fashion Week AW24 her.
Se den færdige showkalender for Copenhagen Fashion Week AW24 her.

Med offentliggørelsen af det fulde brand line up i mandags var det kun et spørgsmål om tid, før puslespillet ville gå op, og vi ville få den endelige showkalender for Copenhagen Fashion Week AW24 at se. Og nu er den netop blevet offentliggjort.

Som nævnt bliver det Nicklas Skovgaard, der åbner ballet med sit bare andet officielle show. Han debuterede ved SS24-modeugen med et lidt usædvanligt showformat med kun én enkelt model – performancekunstneren Britt Liberg – som prøvede tøj og gjorde sig til foran gæsterne. Om han næste sæson vil eksperimentere med formatet endnu en gang eller holde sig til det mere klassiske catwalk-show, får vi at se mandag kl. 15 lige efter modeugens åbningsreception.

Med offentliggørelsen af sæsonens brand line up i mandags blev det også klart, at vi denne gang ikke får den vanlige grand finale fra Ganni. En plads, Rotate til gengæld overtager, når de skal lukke og slukke modeugen, ligesom de også tidligere har gjort det med glimmer, girlpower og fest. Og som modeugens andetsidste show finder vi de tilbagevendte Han Kjøbenhavn, der efter flere sæsoner i Milano nu er vendt tilbage til København.

“Vi har en række aktiviteter og initiativer i gang i forhold til det skandinaviske marked, og her passer København og Copenhagen Fashion Week bare rigtig godt ind lige nu. Som vi har sagt før, så synes vi, at Copenhagen Fashion Week gør et rigtig godt stykke arbejde – både kommercielt og i forhold til at sætte fokus på bæredygtighed. Vi vil gerne bidrage med alt det, vi kan, for at supportere det,” fortalte CEO Daniel Hummel om beslutningen i et interview med Fashion Forum tidligere på ugen.

Som vi så det ved sommerens modeuge breder programmet sig igen ud over fire dage, og dermed ligger der fem shows allerede mandag eftermiddag i umiddelbar forlængelse af åbningsceremonien. Ligeledes er der lagt luft ind til ugens mange morgenevents, da de første shows starter kl. 10 tirsdag og torsdag og så sent som kl. 11 om onsdagen. Den timelange pause midt på dagen er også bibeholdt og ligger mellem kl. 14 og 15 alle dage.

Copenhagen Fashion Week finder sted fra den 29. januar til den 1. februar 2024. Se kalenderen her.