Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alex Luonto af Diana Luganski model iført stor sort læder taske
Talent

Dem skal du holde øje med: finalisterne til Alpha Award 2024

Finalisterne til Alpha Award 2024 er blevet annonceret, og i år er der for første gang talent fra Island blandt de nominerede.
Finalisterne til Alpha Award 2024 er blevet annonceret, og i år er der for første gang talent fra Island blandt de nominerede.

Hvilke nye designere former en vision for fremtidens modescene? Det har Alpha et nyt bud på . Talent-programmet har nemlig netop annonceret, hvem der er de heldige finalister ved Alpha Award 2024. Finalisterne er udvalgt blandt afgangseleverne fra de førende nordiske designskoler, og for første gang er Island også inkluderet i prisen.

“Vi er glade for at byde Island velkommen som den nyeste tilføjelse i 2024, hvilket ikke bare er med til at udvide vores nordiske rækkevidde, men bidrager også til at vise større variation blandt de talenter, der dukker op i regionen,” fortæller Alpha-direktør Ane Lynge-Jorlén i en pressemeddelelse.

De talentfulde finalister tæller således Alex Luonto, Andreas Bloch, Anni Salonen, Idaliina Friman, Ingrid Pettersson, Kelly Konings, Liana Paberza, Ruusa Vuori, Thelma Rut Gunnarsdóttir og Tilde Herold fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

“2024-udgaven samler en spændende gruppe af nordisk talent, der balancerer minimalistisk skrædderi med skulpturelle former, tekstile eksperimenter og strik med digital teknologi side om side med stor opmærksomhed på vores samtid. Deres evner indenfor traditionelt håndværk er bemærkelsesværdigt, uanset om det er strik, hækling eller tekstildesign, og det samme er deres tilskæringsevner og brugen af aflagte materialer. De går til tøjkreationerne gennem nøjsomme testfaser, hvor omtanke for tøjets følelse og bevægelse på kroppen er central. Vi kan ikke vente med at præsentere deres diverse og exceptionelle kollektioner ved showet i København,” fortæller Ane Lynge-Jorlén om det nye hold af Alpha-talenter.

Og der kommer ikke bare til at være én heldig vinder, når showet og finalen afholdes i februar, da der er flere eftertragtede priser på højkant. Én designer vil blive udvalgt til et betalt praktikophold hos The Row i Paris, en anden designer vil vinde et års mentorforløb med 1 Granary’s grundlægger Olya Kuryshchuk. Én designer vil blive udvalgt af indkøbsdirektør hos Browns Fashion Ida Petersson til at skabe en capsule collection til Browns, mens en anden igen vil vinde Alpha-prisen på 50.000 kroner sammen med et studieophold på UEDA College of Fashion i Osaka i Japan. Sidst, men ikke mindst, bliver én designer udvalgt til en gruppeudstilling på Nationalmuseet i Oslo, som en del af et større nordisk museumssamarbejde.

Finaleshowet afholdes under Copenhagen Fashion Week AW24, som finder sted 29. januar-2. februar 2024.

Hør Ane Lynge-Jorlén fortælle om, hvorfor alle kigger mod talenterne i dette afsnit af Fashion Forum på lyd.

Se billeder af de ti finalisters design herunder:

Rød kjole designet af Tilde Herold
Tilde Herold
unikt design af Thelma Rut Gunnarsdóttir
Thelma Rut Gunnarsdóttir
model iført kjole af Ruusa Vuori
Ruusa Vuori
Model iført unikt design af Liana Paberza
Liana Paberza
Model iført frakke og kjole designet af Kelly Konings
Kelly Konings
Model iført lang kjole af Ingrid Pettersson
Ingrid Pettersson
Model iført skjortekjole designet af Idaliina Friman
Idaliina Friman
Model iført læder kjole jakke af Anni Salonen
Anni Salonen
Model iført tøj designet af Andreas Hermann
Andreas Bloch
Alex Luonto af Diana Luganski model iført stor sort læder taske
Alex Luonto