Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
PODCAST

“Når jeg kigger på diversiteten on the runway, er jeg imponeret. Men backstage og front row har vi stadig lidt vej igen”

I Fashion Forum på lyd forklarer indehaver af Swan Scouting Agency Clara Svane, hvorfor vi skal blive ved at tale om og arbejde med diversitet og inklusion, selvom den seneste modeuge overraskede positivt.
I Fashion Forum på lyd forklarer indehaver af Swan Scouting Agency Clara Svane, hvorfor vi skal blive ved at tale om og arbejde med diversitet og inklusion, selvom den seneste modeuge overraskede positivt.

“Jeg er faktisk ret blæst bagover af vores modeuge. Jeg er virkelig stolt af den på mange punkter. Jeg er stolt af vores social sustainability, når jeg kigger på diversiteten ved de forskellige shows. Når vi taler on the runway, er jeg imponeret. Jeg har selvfølgelig mine noter, men jeg er overordnet virkelig positiv. Så kigger jeg selvfølgelig også backstage, og jeg ser på, hvem der sidder front row, og der har vi stadig lidt vej igen,” opsummerer Clara Svane, grundlægger af Swan Scouting Agency, da hun mandag efter en veloverstået modeuge besøger Fashion Forum på lyd.

For Clara Svane er der ét vigtigt fokuspunkt, når hun går til modeshows og præsentationer under modeugen. Afspejler brandet diversitet og inklusion? Dét arbejder hun selv for gennem sit scouting-bureau, hvor hun finder modeller, der giver større repræsentation på catwalken. Og efter denne sæsons modeuge er hun positiv over det, der sker på modelfronten, men det betyder ikke, at arbejdet mod større diversitet er slut. Tværtimod.

“Vi skal have people of color ansat øverst i virksomhederne, så vi faktisk kan se noget diversitet fra toppen af, fordi det er på den måde, vi skaber social mobilitet. Og det er på den måde, vi får kigget på nogle af de blinde vinkler og får dækket dem. Sådan får vi inkluderet dem, der ikke er blevet inkluderet nok. Men det kræver, at vi arbejder ret strukturelt og når et højere niveau af inklusion,” forklarer Clara Svane og svarer til spørgsmålet om, hvad vi skal gøre for ikke at blive nødt til at tage den samme snak igen om et halvt år:

“Det er vigtigt, at vi bliver ved med at have den her snak, for der kan hele tiden skrues på flere parametre.”

I det seneste afsnit af Fashion Forum på lyd kan du høre mere om Clara Svanes arbejde med inklusion, og hvordan hun kom i gang med Swan Scouting Agency. Du kan også høre modejournalist Lotte Freddies gennemgang af modeugens største tendenser, og hvilket show der særligt imponerede hende.

Hør det hele på Apple Podcast eller Spotify.