Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24

Rolf Ekroth: “Jeg tror på, at et show styrker et brand på et helt nyt niveau”

Den finsk-svensk designer Rolf Ekroth er denne sæson aktuel med sit allerførste show som en del af Copenhagen Fashion Weeks talentprogram. Vi har mødt det store talent til en snak om visuel identitet, forventninger og hvad det betyder at få modeugens støtte.
Den finsk-svensk designer Rolf Ekroth er denne sæson aktuel med sit allerførste show som en del af Copenhagen Fashion Weeks talentprogram. Vi har mødt det store talent til en snak om visuel identitet, forventninger og hvad det betyder at få modeugens støtte.

Da Copenhagen Fashion Week i optakten til den nærtstående modeugesæson offentliggjorde det nye hold af brands til deres talentprogram, var det med det hypede brand Rolf Ekroth iblandt. Et brand, der er kendt for sine kønsneutrale kollektioner af ofte deadstock-materialer, hvor kontrasterne hersker i den legesyge blanding af inspirationskilder, stilarter og materialer, og hvor finurlige detaljer som nylonsnor med knob, badges, knyttede armbånd og indsyede sakse træder frem.

Den finsk-svenske designer af samme navn, som stiftede brandet i 2019 – og relancerede det i 2021 – er dog ikke et helt nyt navn på den danske modescene. Som afgangsstuderende fra Alto University vandt han tilbage i 2015 Alpha-prisen (dengang Designers’ Nest), hvor hans kollektion, der var inspireret dels af bjerge og natur og dels af den japanske designer Yuki Kawakami, fik ros for især sin velformulerede historie og valg af materialer. Siden har han vundet flere priser, blandt andet Fusion Epson-prisen i Norge i 2019, ligesom at han var finalist i Hyéres Fashion Competition i 2016, hvor han løb med Galeries Lafayette-prisen. Derudover har han i flere sæsoner været en del af Pitti Uomo i Firenze og Milano Fashion Week.

Nu er han tilbage i København, hvor han i morgen er aktuel med sit første show. Vi har i den anledning sat den travle designer i stævne midt i modeuge-optakten til tre hurtige spørgsmål om sin forestående debut.

Hvordan vil du beskrive dit brand og dets visuelle identitet?

“Rolf Ekroth er et high-end street wear-mærke, som omfavner nostalgi og værdsætter gamle håndværkstraditioner. Da jeg startede mit eget brand direkte efter min uddannelse, havde jeg ikke meget tid til klargøre, hvad jeg ønskede, at brandet skulle repræsentere eller etablere den endelige visuelle identitet. Men i løbet af de seneste år har vi gennem trial and error været i stand til at definere en klar retning. Jeg er meget begejstret over de fremskridt, vi har gjort, og den måde, brandets identitet udvikler sig på.”

Hvad betyder det for dig og brandet at være en del af Copenhagen Fashion Weeks talent-program denne sæson?

“Jeg er virkelig beæret og taknemmelig for at få støtte af Copenhagen Fashion Weeks talentprogram. Det tilføjer dog også et pres, fordi jeg gerne vil leve op til forventningerne hos dem, der har støttet brandet. Det har været vidunderligt at være en del af Pitti Uomo de seneste sæsoner, og deres opbakning har betydet meget for mig. Nu, som en del af NEWTALENT-programmet, har vi fået den spændende mulighed at afholde vores første show, som forhåbentlig etablerer mere opmærksomhed omkring brandet. Jeg har altid været af den overbevisning, at det at holde show styrker et brand på et helt nyt niveau. Økonomisk kan det være udfordrende at få sin forretning til at vokse, men dette program får os et stort skridt tættere på at opnå netop det. Jeg tror på, at denne oplevelse vil være et vigtigt skridt fremad for os.”

I morgen skal du afholde dit allerførste modeshow nogensinde – hvad kan vi forvente?

“Det har været en begivenhedsrig sæson for at sige det mildt. Jeg har haft fornøjelsen af at samarbejde med nogle utroligt dygtige nye talenter, og vores team af praktikanter har været fantastisk. På trods af de udfordringer, vi har mødt, tror jeg fuldt og fast på, at slutresultatet vil vise sig at være vores bedste sæson til dato. Hvad angår selve showet, må jeg sige, at det forbliver lidt af et mysterium for mig – vi har sammensat, hvad vi mener er alle de rigtige elementer, men før vi rent faktisk ser det udspille sig, er det svært at vide med sikkerhed. Mit håb er, at showet bliver fyldt med positiv energi og har et gnidningsfrit flow.”

Læs mere om Rolf Ekroths debut under Copenhagen Fashion Week her. Fotograf: Otto Virtanen, stylist: Richard Ntege, modeller: Leon Jah & Dustin Glickman og art irection af Matilda Diletta.