Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Nicklas Skovgaard
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS24

Disse to designere bliver en del af Copenhagen Fashion Weeks talentprogram

Med en nært forestående modeuge offentliggør Copenhagen Fashion Week i dag to nye navne til deres NEWTALENT-program, der hjælper og støtter nordiske designtalenter.
Med en nært forestående modeuge offentliggør Copenhagen Fashion Week i dag to nye navne til deres NEWTALENT-program, der hjælper og støtter nordiske designtalenter.

Med to sæsoner på bagen er Copenhagen Fashion Weeks NEWTALENT-program efterhånden ved at være på plads som et program, man skal holde øje med – både som nyt, nordisk talent, og hvis man er interesseret i, hvad der rører sig på den nordiske designtalent-front. For programmet har allerede vist sig at være en værdifuld platform for de talenter, som bliver optaget, hvor de får hjælp med mentorer, markedsføring, økonomisk støtte og professionel rådgivning blandt meget andet – og ikke mindst en plads på Copenhagen Fashion Weeks officielle showkalender.

Nyt, ambitiøst talentprogram vil løfte nordiske designere

Ved hver sæson bliver der plads til nye talenter på programmet i takt med, at de tidligere talenter bliver “forfremmet” til alumner. Og i dag er det blevet offentliggjort, at to nye talenter er blevet indrullet i programmet, nemlig finsk-svenske Rolf Ekroth og danske Nicklas Skovgaard. De bliver dermed tilføjet til puljen af talenter, som også tæller P.L.N og Latimmier samt A. Roege Hove, som er den hidtil eneste alumne.

Vi stiftede bekendtskab med finsk-svenske Rolf Ekroth på den danske modescene, da han vandt Designer’s Nest Award (nu Alpha Award) tilbage i 2015 – samme år, som han blev færdiguddannet fra Aalto University. Siden har han vundet flere priser, heriblandt ’Young Designer of the Year’ i 2015 fra Design Forum Finland og finalist ved Hyères Fashion Competition. Rolf Ekroth har desuden lavet samarbejder med Galeries Lafayette og Halti, indtil han i 2020 relancerede sit brand i eget navn. https://nicklasskovgaard.com/

Nicklas Skovgaard kan nogle måske huske fra hans blog My Clothing Blog, som han startede i 2010. I 2015 debuterede han som designer med et show off-schedule, med et brand, han hurtigt lukkede ned igen. I 2020 lancerede han sit nuværende brand i eget navn med tøj lavet af håndvævede tekstiler og utraditionelle materialesammensætninger. Sidste år var han blandt de fire finalister til Wessel & Vett Fashion Prize, og til denne sommers modeuge vender Nicklas Skovgaard så tilbage til Copenhagen Fashion Week. Nu som en del af den officielle kalender med NEWTALENT-programmet i ryggen.

Copenhagen Fashion Weeks fulde brand-line up bliver offentliggjort torsdag den 8. juni.

Designtalent Nicklas Skovgaard: “Jeg håber, at mit tøj ender i en genbrug”