Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Trods lak og lir er Rotates festpige blegnet

Modeugens næstsidste show var som vanligt Rotate, der normalt sørger for, at vi lukker og slukker med et brag, men i dag føltes festen lidt flad.
Modeugens næstsidste show var som vanligt Rotate, der normalt sørger for, at vi lukker og slukker med et brag, men i dag føltes festen lidt flad.

Rotate, torsdag den 10. august 2023 klokken 18.00 på Hotel D’Angleterre

Normalt er jeg en varm fortaler for, at mode må og skal være sjovt. Tøjet må gerne være festligt og spændende, for så tror jeg på, at vi 1) bliver glade af at have det på og 2) beholder det, elsker det og passer på det længe. Men det kræver, at tøjet er lavet, så det kan holde, både fysisk og æstetisk. Og når jeg tager mig selv i at kede mig lidt til det, der skulle være festens aka modeugens højdepunkt, ja, så er tiden måske løbet lidt fra Rotate.

For det var desværre det, der skete i dag. Og måske bliver vi bare overeksponerede for bryster, baller og alt derimellem for tiden, men der er i hvert fald ikke længere nogen chokeffekt i hverken det ene eller det andet. Heller ikke engang når brysterne akkompagneres af snurrende tassels, selvom de da er sjove nok.

Og det er ikke for at være en party killer, for det her med at lave et helt brand kun med festkjoler, er jeg helt med på. Generelt kan jeg virkelig godt lide, når et brand vælger en kategori og dygtiggør sig indenfor den. Men hvis du skal være enhver festpiges foretrukne kjolebrand, så er du nødt til at lave nogle virkelig, virkelig gode kjoler, i lækre kvaliteter og opsigtsvækkende design, så det bliver de kjoler, man helst bare vil have på weekend efter weekend efter weekend. Den der duer hver gang, og som det er okay, at du har haft på før, for så god er den.

Tiden er løbet fra, at vi skal have en ny kjole på til hver fest, og jeg er ked af at sige det, men det er ikke mesh-kjolen i bleg nylonstrømpefarve med tilhørende hætte, der dækker hele ansigtet, som jeg kommer til at hive ud af skabet gang på gang – og jeg tænker, hvilken kvindes favorit bliver det? Og jeg siger ikke, at der ikke er en eneste kjole i kollektionen, som kan blive nogens næste yndlingskjole, for det er der helt sikkert, ligesom der er helt klart gang i nogle gode idéer, når Thora Valdimars og Jeanette Madsen går til tegnebrættet.

De har gang i masser af gode greb, som byder op til dans og sikrer, at bæreren netop bliver festens midtpunkt. Der er fuld plade på glimmer, frynser, pailletter, tyl, similisten, miniskirts og lak, lak, lak, så langt øjet rækker. Den sorte silkekjole, hvor den dybe ryg næsten går direkte ned i den lårhøje slids, hvis det ikke var for fem centimeters stof og en kvast, kunne for eksempel godt være et godt bud på en fremtidig yndlingskjole. Og de juvelbesatte trusser a la dem, Carrie har på fra Dolce & Gabbana til det berygtede modeshow i Sex & the City, ser jeg faktisk også mange muligheder i.

Jeg elsker virkelig idéen om et kjolebrand, hvor man altid ville kunne gå hen og finde de bedste festkjoler. Men med den sommer, vi har haft, hvor selv den største klimafornægter alligevel må være ved at vågne op, er det svært ikke at forlange det bedste fra de brands, vi ser under modeugen. Og jeg har ved andre lejligheder været helt vild med Rotate – været underholdt, empowered og klar til en tur på Søpavillonen efter deres show. Det plejer at være en kæmpe fest af girlpower, sexyness og inklusion, og det er jo dét, de kan. Men den var der ikke i dag, og jeg håber sådan, at det bare er et lille bump på vejen, og at Rotate vender stærkt tilbage.

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showet. Se hele kollektionen her