Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Put a bow on it 

Der var sløjfer her der og alle vegne til dagens The Garment-show, som viste en noget mere boheme side af det stadig unge mærke.
Der var sløjfer her der og alle vegne til dagens The Garment-show, som viste en noget mere boheme side af det stadig unge mærke.

The Garment, onsdag den 9. august 2023 klokken 12.00, Thorvaldsens Museum

Det kan næsten ikke andet end at blive pænt, når man blander Sophia Roes karakteristiske monokrome stil – som i øvrigt har sikret hende mere end 500.000 følgere på Instagram – og Charlotte Eskildsens erfarne øje og selvsikre streg, der har ført Designers Remix stabilt igennem mere end 20 års op- og nedture i modebranchen. Og pænt har det da unægteligt også været, siden de to kreative master minds slog hovederne sammen under navnet The Garment i 2020. Men er det mere end det? Pænt altså. Har det kant? Dybde? En klar vision i en tid, hvor branchen, hele verden, mangler alt andet end nyt tøj og nye samarbejder?

Det håbede jeg på endeligt at blive klogere på i dag, hvor det nu treårige brand endnu en gang var på den officielle showkalender for at vise sin SS24-kollektion. I de altid vidunderlige rammer på Thorvaldsens Museum viste The Garment en kollektion, der først og fremmest var fyldt med sløjfer. Sløjfer både bag og foran på ballerinasko. Bundne på modellernes rygge. På skuldre, på numser, som lukninger på nederdele, i taljen, over brystet, som brocher. Ja, overalt. Og det lidt pigede feminine look har da også altid været deres æstetiske kompas. Men hvor det førhen har været gennem geniale, synes jeg i hvert fald, nytænkninger af et suit – tænk på de smukke asymmetriske veste, korte halvplisserede nederdele og klædelige blazere– var det denne gang i en noget mere boheme kollektion, end vi hidtil har set fra brandet. 

Vi så det allerede en smule sidste sommer under SS23-modeugen, men denne gang var der skruet endnu mere op for stilen med flere løse kjoler og bukser, ofte med broderie anglaise, i kridhvid bomuldspoplin. Små delikate kjoler igen med brodererede kanter, en løs dueblå og A-formet frakke, en hæklet ærmeløs top i lys beige, en lang ballonkjole med tynde stropper i knækket hvid, et stribet pyjamassæt i hvid og beige med en tynd lysebrun strik slænget over skuldrene. Alt sammen stylet med store halskæder med lædersnor og chunky vedhæng i sten eller glas. 

Og det var da også virkelig fint og flot – men til tider blev man ærligt talt helt i tvivl, om man var gået forkert og i stedet var havnet hos Skall Studio. Og det er ærgerligt, når nu de hver især gør det så godt indenfor for hver deres område. 

Dagens stærkeste looks var efter min mening da også dem, der var tydeligt The Garment, som vi så det i de første kollektioner – og som jeg er sikker på, at jeg ikke var den eneste, der bød meget velkommen dengang i 2020. Det var for eksempel et sæt med sorte, bredbenede og helt lavtaljede suit-bukser med afklippet talje og, selvfølgelig, stor sløjfe bagpå. Stylet med en hvid, overdimensioneret blondekrave i flere lag, der var brugt som en slags kort mavetop. Eller sættet bestående af en kridhvid, transparent og lavtaljet nederdel med blondekant tilsat en bred, sort og kort blazer med kraftige hvide syninger. Vi så også et flot nyt take på den lange, smalle strikkjole, som har været allestedsnærværende de seneste sæsoner. Denne gang i sort med kraftig blondekant, dyb udskæring og diskret bølget krave. Den lange sorte kjole i sprød, sort bomuldspoplin med brede, rynkede skulderstropper og en stor hvid sløjfe i bunden af den dybe rygudskæring var også virkelig flot og elegant. Så blev jeg klogere i dag? Klogere på, hvordan Sophia Roe og Charlotte Eskildsen vil bruge dette match made in heaven og enorme potentiale i deres fælles projekt fremadrettet? Ikke rigtig. Ikke fordi der er blevet sået tvivl om hverken deres gode smag eller evner, men mere fordi jeg har svært ved at afkode, hvilken retning de er på vej i. Hvor de egentlig gerne vil hen. Men én ting er sikkert, jeg glæder mig til at følge med. 

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showet. Se hele kollektionen her