Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
COPENHAGEN FASHION WEEK SS24, Modeuge

Nothing Remains the same at Remain

Der var nye takter at spore hos Remain, hvor Martin Asbjørn netop er tiltrådt som ny kreativ direktør – og det tegner godt allerede.
Der var nye takter at spore hos Remain, hvor Martin Asbjørn netop er tiltrådt som ny kreativ direktør – og det tegner godt allerede.

Remain, tirsdag den 8. august 2023 klokken 17.00, O—Overgaden kunsthal

Jeg har altid godt kunne lide Remain. Som den der lidt mere rolige, tæmmede storesøster til vilde, festlige Rotate. Den fornuftige og tilbageholdne. Mere modne og nedtonede. Men måske også en smule introverte. Den, der forsvinder lidt i mængden, står ovre i hjørnet til festen. Altid lidt i skyggen af lillesøster.

Men det ser ud til, at tiden er inde til at få storesøster lidt mere frem i sollyset. Ud af mængden og ind på dansegulvet. 

For til dagens Remain-show, der blev holdt på O-Overgaden, skete der noget rigtig fint. Noget, som jeg ikke lige havde set komme, men som nu synes helt oplagt. 

Birger Christensen Collective har nemlig ansat Martin Asbjørn som ny kreativ direktør for Remain, og SS24-kollektionen er dermed skabt i samarbejde mellem ham og Denise Christensen, inden han fra AW24-sæsonen tager roret alene. 

Og det var helt tydeligt. Både at der var nye kreative kræfter på spil, men også at det var netop ham. Martin Asbjørns fingeraftryk var nemlig overalt på kollektionen – og showet sådan set. En kollektion og et show, der havde fået den der kant, som måske tidligere har manglet lidt. Men ikke som et stort, ubarmhjertigt viskelæder, der visker den oprindelige vision væk, som vi nogle gange ser det med et kreativt skifte. Kollektionen var stadig meget Remain. Feminin, klassisk, moden i sit udtryk og fyldt med brandets yndlingsmateriale, læder. Både i form af en klassisk, sort biker-jakke, bomberjakke og pencilskirt, men også i en mere oversized, hvid jakke, stylet omvendt på modellen. En hoftelang, hvid top med tydelige taljesyninger. Et sæt af bukser og T-shirt samt en blazer i blå læder, der til forveksling lignede denim. En kortærmet blazer. Jeg kunne blive ved.

Farveskalaen var stadig afdæmpet, men med et lille strejf af noget friskt. Denne gang i form af en lys græsgrøn på et transparent, pailletbesat tekstil, der var syet til både lang, tætsiddende nederdel, som en stor T-shirt og ditto kaftan båret over et klassisk hvidt, nålestribet jakkesæt – og som måske ligner mistænkeligt meget noget, Martin Asbjørn designede under eget navn til sit AW22-show. 

Generelt var der stadig stort fokus på jakkesættene i forskellige afskygninger, som vi kender fra Remain. Men flere steder viste Asbjørn sit ansigt med ekstra brede skuldre, suit pants så korte, at de nærmere ville kaldes hotpants, pencilskirts båret som stropløse kjoler og flere kortærmede, mavekorte blazere. Selv modelcastet og stylingen var tydeligt præget af Asbjørns lidt mere mørke, rå attitude og det klædte det mere polerede Remain ganske godt. 

At kalde det en ny æra for Remain, ville måske være en tand for meget sagt på baggrund af dagens show. Men det fik mig i hvert fald til at glæde mig til at se, hvad det store designtalent Martin Asbjørn kan formå under Birger Christensen Collectives brede tag, hvor der er plads til at folde armene ud igen. Endelig. 

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra showetSe hele kollektionen her.